VadeVi
Rut López: «Acceptar un Vinari d’Or és un compromís»
  • CA

Publicacions de prestigi el consideren un dels 7 millors cellers de món, són del Priorat i el seu Giné Rosat, es va endur el Vinari d’Or en la seva categoria en l’edició del 2016.

Això és, segons Rut López, responsable de comunicació de Buil & Giné el que més els ha sorprès, guanyar un Premi Vinari amb el seu rosat. Primer perquè no és el vi més característic el Priorat i segon perquè “no és un rosat de moda. Té un color molt intens i ara sembla que la gent busca més el color de ceba, un rosa més pàl•lid. Per tant, encara n’estem més orgullosos”.

Des de Buil & Giné pensen que vam guanya “perquè és un rosat molt bo”, diu López mentre riu, i recorda que van ser pioners al Priorat amb els rosats i que sempre han pensat que “és una manera molt sexi d’introduir-se en els vins d’aquesta zona, perquè la fama és la de tenir vins seriosos, que cal saber-ne molt i en canvi el seu”, assegura la responsable de comunicació del celler, “és fàcil, fresc, fins i tot divertit. Al final un vi ha de ser per passar una bona estona i pensem que el nostre rosat compleix aquests objectiu”

I és que per López, “un Vinari és un compromís. Acceptar un premi com aquest t’obliga a seguir treballant i a esforçar-te per mantenir la qualitat. Aquella mateixa que t’han reconegut”.

“Respectem molt aquests reconeixements perquè quan et trobes, com ens ha passat a nosaltres que un client et diu que vol no sé quantes ampolles del Giné Rosat, que no l’ha tastat, però ha vist que té un Vinari d’Or, això és un incentiu i també una responsabilitat per seguir treballant igual de bé” diu Rut López.

Fins i tot un Vinari, serveix per viure anècdotes recurrents, expliquen des de Buil & Giné.

“Tenim exposat el Premi Vinari a la nostra sala de tast. I quan tenim visites i tastem el rosat i expliquem que té un premi, molta gent ens demana si el trofeu el van fer expressament pel nostre vi perquè és del mateix color, i és veritat perquè la tonalitat és exactament la mateixa. Ens fem un fart d’explicar que no, que és el mateix guardó per tothom i que ha estat casualitat”.

Rut López valora molt el Vinari d’Or que han obtingut i creu que aquests premis realment donen molta visibilitat però assegura que no perden de vista que aquesta guardons han de ser un reflex de la feina que s’està fent al lloc que correspon, que és al celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa