Samsara 2013

Celler Coca i Fitó

Preu aproximat: 15€

DOQ Priorat

Web: cocaifito.cat

Aquest vi, anomenat Samsara, l’elabora Coca i Fitó conjuntament amb Trossos del Priorat, dos projectes reconeguts que uneixen forces per deixar fluir nous cupatges. La paraula Saṃsāra deriva del sànscrit saṃsārí, que significa “fluir junt”. Un bon títol per aquesta fusió, perquè el vi està elaborat amb quatre varietats diferents: garnatxa (50%), samsó (35%), sirà (10%) i un toc de cabernet sauvignon.

Aquest vi de color cirera d’intensitat mitja presumeix de franquesa olfactiva tant servit a 18ºC com a 15ºC tot i presentar-se força tancat i càlid de nas. El caràcter reductiu de la carinyena i del sirà preguen la oxigenació per expressar els aromes en copa. Servit a 15ºC i oferint-li una bona dosi d’oxigen s’endolça la part alcohòlica del cupatge, apareixent notes de fruita madura però fresca destacant la pruna vermella i la mora. En segones flairades hi sobresurten aromes torrefactes intenses, de cafè i moca, molt típiques del roure que ha acompanyat l’elaboració del vi.

Sorprèn un paladar molt càlid degut a l’alcohol, una estructura lleugera combinada amb una ajustada acidesa i uns tanins molt amables del raïm ben madurat, que es combinen amb tanins de la fusta, més rústics, que aporten una textura considerable. El conjunt no presumeix de gaire amplitud de boca però en post gust sí destaquem la sensació d’un sabor intens predominant per davant de la fruita: un sabor intens de tabac, més concretament d’aromes de fulla de puro havà que envolarien el nostre olfacte.

Aquest Samsara 2013, de Coca i Fitó, és un cupatge que a part de fluir en aroma i sabor, és apte per totes les butxaques, a més de mantenir-se prou jove com per gaudir-lo encara uns llargs mesos, doncs continuarà fluint pels nostres paladars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa