Manolo Del Águila, anterior propietari de Mas de la Rosa; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Jordi Foraster, enòleg de Família Torres Priorat.
Manolo Del Águila, anterior propietari de Mas de la Rosa; Miquel Torres Maczassek, director general de Família Torres; i Jordi Foraster, enòleg de Família Torres Priorat. | Família Torres

!--akiadsense-->

Família Torres treu al mercat un nou vi de la DOQ Priorat, el seu vi més exclusiu amb un preu que supera els 300 euros i que surt del que es considera per les seves característiques “el millor paratge de la DOQ Priorat”: Mas de la Rosa. I aquest és precisament el seu nom.

Neix d’una única vinya en propietat de velles carinyenes i garnatxes en el terme municipal de Porrera. Té 1’9 hectàrees plantada en vas tradicional i en costers, on la llicorella aflora en forma de roques laminades de color coure fosc entre les que les arrels dels ceps s’obren pas per buscar aigua i nutrients i on enmig de les carinyenes s’hi barregen ceps de picapoll negre.

Mas de la Rosa de Família Torres

!--akiadsense-->

“És un dels llocs més captivadors del Priorat, una vinya resguardada i amagada, que s’obre davant del visitant com un amfiteatre. És sens dubte el nostre tresor més preuat i ho té tot per fer un gran vi”, afirma Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres. I afegeix: “Amb Mas de la Rosa, hem volgut que la vinya s’expressés per si sola, realçant la seva puresa i singularitat, sense interferències”.

Des del celler expliquen que totes les tasques es realitzen de forma manual i amb la màxima delicadesa per preservar el paisatge i la integritat del fruit. “Des de fa anys, hem anat constatant l’enorme potencial d’aquesta vinya ja que compràvem el raïm per destinar-lo al nostre vi Perpetual. El vinificàvem per separat i els lots sempre destacaven, així que el 2016 vam decidir elaborar un vi que procedís únicament d’aquest indret”, comenta Miquel Torres.

Mas de la Rosa 2016, obra de l’enòleg Jordi Foraster, i se n’han produït únicament 2.059 ampolles, que s’assignaran per quotes a restaurants gastronòmics de 15 països. El 80% es destinarà a mercats exteriors, entre ells Canadà, Alemanya, Anglaterra, Japó, Xina, Hong Kong i Estats Units. És el vi més exclusiu dels que elabora Família Torres, però segons avançava Miquel Torres Maczassek a Vadevi, “no serà l’últim d’aquestes característiques, perquè a part de les nostres pròpies vinyes que ja teníem, doncs sí que hem fet un esforç per anar adquirint petites parcel·les, sobretot de vinya vella, perquè a la meva germana i a mi ens interessa molt aconseguir fer vins amb la voluntat que expressin el territori”.

La vinya, del que ha passat a ser el vi top de Torres, es troba al mateix paratge que el Vi de Finca, Mas de la Rosa del celler Vall Llach amb qui ara compartiran el nom per tal de posar en valor, tal com promou la DOQ Priorat, el paratge i les seves característiques.

Nou comentari

Comparteix