El celler Vall Llach destruit per la neu
El celler Vall Llach destruit per la neu

!–akiadsense–>

Ja no neva a Porrera però tots els accessos al poble estan encara tallats. El mateix propietari, Albert Costa no ha pogut arribar encara per veure en persona com ha quedat el celler.

Un dels dos edificis del celler, en concret el que es dedica a l’elaboració, l’embotellament i una part de criança va cedir sota el pes de la neu, com es veu en aquest vídeo. Era un edifici catalogat, que fa 20 anys que Vall Llach va restaurar i el va utilitzar en lloguer i des de fa tres anys en propietat.

Aquest dilluns analitzaran amb l’arquitecte quina és la situació. Però haurà de ser des de fora,perquè la runa està encara colgada de neu. Al Priorat es van arribar a registrar fins a 48 centímetres de gruix.

Segons explica Roger Simó a Vadevi, “encara estem intentat assimilar-ho. La primera feina serà treure la runa de la paret que va caure cap al carrer”. A l’edifici, conegut com La Final, hi havia tota el vi de la collita de 2020 encara per embotellar i també ampolles de 2019 i 2018.

Des del celler explicaven a Twitter “avui se’ns ha trencat el cor en mil trossets, i només esperem poder reconstruir-lo de nou, a poc a poc, peça per peça”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa