VadeVi
La vinya de la DOQ Priorat es gestionarà amb una nova eina informàtica
Les vinyes de la DOQ es gestionaran amb una nova eina informàtica
Les vinyes de la DOQ es gestionaran amb una nova eina informàtica | DOQ Priorat

!--akiadsense-->

El Consell Regulador de la DOQ Priorat ha implementat una eina de gestió per al territori, que permet tenir registrades i identificades totes les vinyes de la DO i, a la vegada, vol garantir una correcta gestió tècnica i administrativa de les vinyes i dels seus viticultors.

Aquesta eina, que és un sistema d’informació geogràfica, ofereix la possibilitat de realitzar consultes sobre qualsevol aspecte relacionat amb la vinya: varietats, anys de plantació, paratges, el control de les pesades… A més a més de les dades relatives als viticultors i als cellers. El sistema permet treballar mitjançant la visualització de mapes topogràfics, geològics, fotografies aèries -des del 1945 fins a l’actualitat-, entre d’altres.

Des del Consell Regulador ara es facilita l’accés a aquest instrument als viticultors de la DO. D’aquesta manera, cada titular d’una vinya podrà tenir accés a les dades relatives a la seva explotació i, a la vegada, podrà consultar les dades de conreu de la DO seguint els paràmetres de la Llei de Protecció de Dades.

L’eina de gestió del territori que s’ha implementat a la DO reflecteix tots els treballs de classificació de les vinyes i d’organització del territori de la DOQ Priorat. En l’actualitat, la DO té registrades 4639 parcel·les vitivinícoles i 537 viticultors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa