VadeVi
Vinyes de Vall Llach, Mas Doix i Álvaro Palacios ja són Gran Vinya Classificada de la DOQ Priorat

Mas de la Rosa” de Vall Llach, “ 1902, Tossal d’en Bou” de Mas Doix i “L’Ermita” d’Álvaro Palacios, són les tres finques que estrenen la categoria Gran Vinya Classificada de la DOQ Priorat.

Salustià Álvarez, president de la DOQ, ha explicat durant la presentació d’aquestes novetats -feta a través d’un vídeo– que “tot plegat és el resultat d’un llarg esforç per certificar i posar en valor la forma de fer del Priorat“. Una feina, afegeix, “que ja fa temps que estan duent a terme la major part de pagesos i pageses del territori” i que reforça l’arrelament i sentiment de pertinença entre les persones que tenen cura del paisatge prioratí. “Amb la classificació de vins de la DOQ Priorat “Els noms de la Terra” donem veu al territori on estan ubicades les vinyes i queden identificades també a l’ampolla del vi que en neix”, dirà el president.

La nova classificació es va presentar l’any 2019, malgrat aquest camí ja s’havia iniciat l’any 2005 amb els Vi de Finca i els Vi de Vila, i ara ha quedat ampliada amb els Vi de Paratge, Vinya Classificada, Gran Vinya Classificada, Velles Vinyes i el distintiu Viticultor-Elaborador. A dia d’avui, es realitza la traçabilitat de 114 vins de l’anyada 2020.

Els tres vins, que representen i que identifiquen aquestes vinyes Gran Vinya Classificada, de la DOQ Priorat provenen de vinyes velles, de les varietats garnatxa negra i carinyena, ambdues les recomanades des del Consell Regulador perquè transmeten la singularitat del nostre territori: el Priorat històric.

Vall Llach, Mas de la Rosa” del Celler Vall Llach és un Gran Vinya Classificada des de la collita 2019. Es tracta d’un monovarietal de carinyena negra, procedent de Velles Vinyes centenàries plantades el 1910 i 1930, emplaçades al paratge que dona nom al vi: Mas de la Rosa, situat a la vila de Porrera.

1092. Tossal d’en Bou” del Celler Mas Doix és un Gran Vinya Classificada des de la collita 2019. Es tracta d’un vi elaborat amb la varietat carinyena i garnatxa negra i altres ancestrals, procedent de Velles Vinyes plantades el 1903 i emplaçades al paratge que anomena vi: Tossal d’en Bou, situat a la vila de Poboleda.

L’Ermita” del Celler Álvaro Palacios és un Gran Vinya Classificada des de la collita 2017. Es tracta d’un vi elaborat amb raïms de la varietat garnatxa negra i carinyena i també un percentatge molt baix de varietats blanques ancestrals, de Velles Vinyes. En aquest cas, les vinyes van ser plantades al 1910 i al 1939, estan emplaçades al paratge de L’Ermita, situat a la vila de Gratallops

Dos anys després de l’aprovació d’aquesta classificació, es presenten les noves incorporacions a Gran Vinya Classificada de la DOQ Priorat, els projectes que es troben al vèrtex del triangle de la classificació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa