VadeVi
Activitats per viure la verema en primera persona
  • CA

Catalunya està immersa en la campanya de verema 2022, dies molt importants per als viticultors i les viticultores que han estat treballant dur durant tot l’any per poder celebrar una bona collita. Coincidint amb aquestes jornades de recol·lecció, hi ha alguns cellers que obren les portes de casa seva a les persones interessades en conèixer i sentir de primera ma com es viu aquesta feina al camp.

Empordàlia
El celler Empordàlia està ubicat a Vilajuïga | cedida

Empordàlia convida a ‘fer most’

Els dissabtes de setembre, el celler Empordàlia organitzarà “Fes-te el Most”, activitat enoturística per a tota la família que convida a anar a les vinyes i veremar el raïm a mà. De tornada al celler, s’oferirà un esmorzar elaborat amb productes del territori i com a fi de festa, l’opció d’aixafar el raïm amb els peus, premsar el most i, finalment, embotellar-ne el resultat.

Detalls de l’activitat:

  • Dates de l’activitat: 3, 10, 17 i 24 de setembre
  • Horari: 9.30h, el trenet arriba a les 10:00 i marxa molt puntual cap a la vinya
  • Durada de l’activitat: Entre 3:30 i 4:00 hores
  • Lloc: Empordàlia, Vilajuïga
  • Preus: 25€ adult, 12€ els petits i gratuït per menors de 8 anys
  • Reserves[email protected]
  • L’activitat inclou el trasllat a les vinyes amb trenet, l’esmorzar i un obsequi sorpresa. Grups d’un màxim de 50 persones.

La pujada a les vinyes es fa amb el Trenet de Roses, un vehicle original que fa rutes pel Cap de Creus i Roses, dissenyat per poder circular per camins de terra i que permet gaudir del paisatge empordanès.

Torna el pícnic de verema al celler penedesenc | Foto: Albet i Noya

Caminada enogastronòmica i pícnic de verema, amb Albet i Noya

Albet i Noya, a Sant Pau d’Ordal, ha preparat un seguit d’actes per poder gaudir dels seus vins i la gastronomia local coincidint amb la Festa de la Verema del Penedès.

Dissabte 3 guiarà una caminada gastronòmica per la finca de Can Milà de la Roca, d’on en surten vins com el 3 Macabeus, el Fanio o la Milana. La passejada, organitzada conjuntament amb Caram Caram, està pensada per ser una experiència enogastronòmica que permet descobrir productes de Subirats en diferents vinyes del recorregut. És una excursió de poc més de 5 kilòmetres adreçada a tots els públics que té un preu de 40€ per persona (menors d’edat, gratuït).

Acabada la caminada, hi haurà la possibilitat de participar en la primera Paella popular de Verema a Albet i Noya. A partir de les 13h, música en viu al celler i es cuinarà una paella amb productes de proximitat a càrrec de la sommelier i xef Aina Martín. El preu del dinar és de 40€ i inclou el vi, concert i dinar amb amanida, paella i postres. Hi haurà la opció de paella vegana. 

Diumenge 4, tindrà lloc una nova edició del Pícnic de Verema. En aquest cas, des del celler es proposen 8 espais diferents de la finca (alguns entre vinyes i altres dins el celler) on poder fer un pícnic amb amics o familiars. Els visitants rebran una bossa de pícnic en arribar al celler i un mapa que els permet trobar l’espai escollit de la finca.

Durant el matí, un sommelier del celler els visitarà per explicar els vins i resoldre qualsevol tipus de dubte sobre la verema. En aquest cas, l’activitat té un preu de 22 euros per persona. 

Les places son limitades i se’n pot fer reserva a través d’aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa