VadeVi
Calçotades entre vinyes, la proposta estrella pels propers mesos
  • CA

Les calçotades són, per a molts, un dels esdeveniments que més s’han trobat a faltar d’ençà de l’inici de la pandèmia de Covid-19. Aquest 2022, després de l’aixecament de la majoria de restriccions, és hora de tornar a trobar-se amb els amics en aquesta ocasió tan especial, i quina manera millor de celebrar-ho que fent una calçotada entre vinyes. Entre l’amplíssima oferta enoturística del nostre país, alguns cellers incorporen les calçotades maridades amb vins, fent-ne una proposta molt difícil de refusar. A ‘Vadevi’ en recollim uns quants.

1 – Bouquet d’Alella (Alella, DO Alella). Seguint el seu camí de promoció de turisme de qualitat, inclusiu i sostenible entorn del vi, aquest celler ofereix propostes adaptades a cada estacuó de l’any. Si el proper 6 de febrer tindrà lloc la poda i esmorzar de forquilla, la calçotada entre vinyes estarà disponible durant els mesos de febrer i març, tot sencers. En aquest darrer cas, pensat per a grups o famílies de com a mínim vuit persones, es començarà amb una visita al celler i les vinyes de Can Boquet i, després, s’acompanyarà els participants a encendre el foc i coure els calçots a l’exterior de la finca, que es menjaran acompanyats d’aliments ecològics i, és clar, de vins del mateix celler. El preu és de 60€ per adult i 30€ pels infants i cal reservar lloc anticipadament.

Esmorzar entre vinyes a Bouquet d’Alella | celler

2 – Canals & Munné (Sant Sadurní d’Anoia, DO Penedès). Aquest celler també ofereix als seus visitants la clàssica visita enoturística, que inclou un passeig pel procés d’elaboració tradicional del cava. A més, però, el seu restaurant també té una amplíssima oferta gastronòmica, centrada en la cuina tradicional del nostre país i que inclou, és clar, la possibilitat de celebrar una calçotada per un preu de 38,5€ per persona, maridada amb els seus productes que inclouen, com a postres, una copa de marc de cava, un licor relativament poc conegut al nostre país i que pot ser, sens dubte, una de les grans sorpreses de la visita. Cal fer reserva prèvia.

3 – Celler Clos Figueras (Gratallops, DOQ Priorat). Aquest celler familiar no només té un restaurant (Les Figueres) sinó que, a més, disposa d’allotjament al mateix edifici. Després de la visita a les instal·lacions del celler, inclosa la zona de vinificació i la sala de criança, es pot triar entre el menjador o el jardí per fer una calçotada amb productes de proximitat, de temporada i provinents de l’agricultura i la ramaderia ecològiques. El preu per persona és de 38,5€ i cal, és clar, reservar amb antel·lació.

Vinyes del celler Clos Figueres, DOQ Priorat | Foto: Rafael López-Monné

4 – Celler Suriol (Font-rubí, DO Penedès). Aquest celler de vins i caves ecològics, fets amb raïm de vinyes que han estat treballades a la manera tradicional, també ofereix la possibilitat de fer calçotades al seu restaurant (La Taba) i d’allotjar-se allà mateix. Sempre amb reserva prèvia, i per un preu de 39€ per persona, no només es pot visitar el celler sinó, també, fer una calçotada en una masia de pedra enmig d’una gran esplanada, gaudint de productes de proximitat maridats amb els seus vins i caves.

5 – Cava Magrinyà Calaf (Nulles, DO Tarragona). En plena comarca de l’Alt Camp, pàtria original de les calçotades, el celler Magrinyà Calaf fa més de dos segles que treballa la terra i produeix vins i caves. A més, però, el seu restaurant Coll de Nulles destaca entre l’enorme oferta calçotaire de la comarca perquè no només s’hi pot celebrar aquest esdeveniment sinó que, a més, es pot conèixer les instal·lacions del celler i com treballa la família Calaf. La visita, de fet, va inclosa en l’àpat al restaurant, que en el cas de la calçotada, que té un preu per persona de 42€, s’ha de reservar.

El restaurant de Miquel Jané
El restaurant de Miquel Jané

6 – Miquel Jané (Guardiola de Font-rubí, DO Penedès). Aquest celler també obre les portes del seu restaurant a tots aquells que hi vulguin celebrar una calçotada, acompanyada prèviament d’una visita a l’antiga masia de la família, on actualment tenen les instal·lacions, i d’un tast de vins. Una experiència inoblidable envoltats de vinyes i bosc al bell mig del Penedès. La calçotada, que cal reservar amb antel·lació, té un preu tancat de 35€ per persona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa