VadeVi
Cinc plans imprescindibles si tries enoturisme
  • CA

El vi i el turisme van cada cop més de la mà i avui, coincidint amb el Dia Internacional de l’Enoturisme, volem donar-li veu a través de propostes que de ben segur atrauran a repetir aquelles persones que ja s’han estrenat en alguna ocasió, però que també cridaran l’atenció a aquelles que encara no han tingut l’ocasió de gaudir d’alguna de les seves experiències.

Per a posar-ho encara més fàcil, us recomanem activitats amb nom i cognom, tot recordant alguns projectes que han estat reconeguts en l’àmbit de l’enoturisme dels Premi Vinari 2021.

Visita al celler i tast de vins

Aquesta és l’opció més coneguda, tal vegada per ser la més comú entre diversos cellers que han incorporat aquesta vessant en el seu model de negoci. Molts cellers obren les portes dels seus establiments, guien un passeig per les vinyes, les instal·lacions on hi fan el vi i finalitzen la visita amb un tast d’algun dels productes de la seva gamma de vins.

  • Millor visita Enoturística i Experiència de Tast dels Premis Vinari 2021: Celler Masia Serra, a Cantallops.

Cap de setmana en un allotjaments enoturístic

Les visites d’un dia estan molt bé, però l’experiència sempre és més completa si s’allarga fins al dia següent, i la sortida inclou una nit fora en algun dels allotjaments que posen a disposició del client els mateixos cellers. Hi ha petites cases rurals enmig o amb vistes a les vinyes i autèntics apartaments rurals, amb totes les comoditats i fins i tot, grans luxes.

  • Millor allotjament enoturístic dels Premis Vinari 2021: Hotel Buil & Giné del celler Buil & Giné, a Gratallops.

Maridatge en restaurant o Wine Bar

Ets dels qui prefereixen gaudir d’un bon àpat i acompanyar-lo d’una bona selecció de vins? Aquest tipus de turisme vinculat al vi també existeix i cada cop és més habitual trobar cellers que han habilitat el seu propi ‘wine bar’ entre vinyes o que incorporen oferta en restauració. Una o altra opció, per compartir una copa amb amics o per asseure’s a regalar-se un bon àpat, són bones opcions per gaudir també de l’enoturisme en diversos punts de Catalunya.

  • Millor Restaurant, wine bar o experiència en maridatges dels Premis Vinari 2021: Jardí Restaurant El Celleret del celler Família Torres, Pacs del Penedès.

Activitat esportiva o de benestar

L’esport és imprescindible per sentir-se bé, per cuidar-se o simplement per gaudir de la natura o l’entorn mentre es practica. Un o altre motiu és possible també vincular-lo amb activitats del vi, i no només pensant en demanar-nos una copa un cop hem finalitzat el consum de calories. Hi ha una creixent oferta d’activitats que es pot realitzar combinant esport i vi: passeigs o curses entre vinyes, sortida en bicicleta per entorns de vinya…, fins i tot hi ha qui organitza sessions de ioga o pilates amb vistes…, a la vinya. Per pensar-hi!

  • Millor Activitat d’Esport o benestar dels Premis Vinari 2021: Wine en Kayak de Celler Suñer, a Ginestar.

Activitat mediambiental i contacte amb l’entorn

De fet, reprenent el fil de la penúltima proposta, el contacte amb l’entorn és molt comú entre diverses propostes enoturístiques. Les passejades ens connecten amb la natura, també hi ha qui organitza sessions per abraçar oliveres i sentir-ne la seva energia; i d’altres, simplement esdevenen un relat sobre la història d’un projecte que té entre els seus eixos centrals l’ecologia i la sostenibilitat.

  • Millor activitat mediambiental dels Premi Vinari 2021: Celler Gramona, a Sant Sadurní d’Anoia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa