VadeVi
Frank Margenat (Oller del Mas): “Volem generar plaer mentre es tasta un vi enmig d’un paisatge de vinyes”
  • CA

Els Premis Vinari d’enoturisme 2021, que s’han fet públics aquest mes de juliol, han reconegut Oller del Mas per organitzar la millor activitat enoturística de luxe. El seu propietari, Frank Margenat, comenta al Vadevi que “aquest premi és un orgull i el rebem amb moltissíma il·lusió”, alhora que “ens dona força per continuar en aquest camí que vam iniciar fa ja 10 anys fent una aposta molt clara per l’enoturisme, i que ara, continuem amb la mirada posada en l’enoturisme de luxe”.

“Per nosaltres, continua, l’enoturisme és la millor manera de donar valor a tota la feina que hi ha al darrera d’una ampolla de vi començant a la vinya que ens regala paisatge, continuant al celler que ens regala màgia i finalitzant en les persones que ens regalen la passió per continuar endavant millorant dia a dia”.

I parlant específicament sobre aquesta nova aposta per les propostes de luxe, avança que “entrar en el món del luxe és realment complicat” perquè s’han de donar una sèrie de condicions molt importants com la qualitat més alta, l’origen, l’escassetat, el preu i el mes important, la sensació de privilegi i plaer que provoquen al client. En aquesta ultima part, diu el propietari, “és la que Oller del Mas esta molt focalitzada, la generació de plaer en les persones alhora de degustar una ampolla de vi o simplement la de compartir un moment o un paisatge”.

“L’existència dels Premis Vinari ens ajuda moltíssim a motivar-nos per ser innovadors any darrera any, amb la mirada d’estar sempre a la llista dels millors cellers de Catalunya”, conclou Margenat.

Exterior de les Cabanes de l’Oller, amb vistes a la vinya| cedida

Les Cabanes de l’Oller, enoturisme de luxe en un entorn de vinyes

Precisament Oller del Mas ha estrenat aquest estiu les Cabanes de l’Oller, un concepte de turisme de luxe sostenible rodejat de vinya i natura. El projecte contempla actualment vint- i-dues cabanes de fusta i integrades al bosc d’alzines i roures del celler bagenc, on la natura i la sostenibilitat es combinen en uns espais dissenyats amb harmonia i sensibilitat.

El valor del projecte, segons explica la marca, radica en la variada oferta d’experiències que s’ofereixen als clients, no només relacionades amb el vi sinó amb el benestar, la gastronomia, l’esport, la ciutat de Manresa i voltants. A través d’un equip d’atenció al client, es personalitza cada estada de manera única, adaptant cada proposta a les necessitats del client i dissenyant una estada única i exclusiva.

Així, partir d’uns programes específics el client pot escollir diferents estades i experiències. La més innovadora és la Wine Luxury Week, una setmana dedicada a la desconnexió, la immersió en el món del vi, l’alta gastronomia, tractaments de benestar a partir de vins i olis essencials de la finca i el descans. L’experiència es complementa amb un àpat acompanyat pel propietari i l’enòleg del celler.

Detall d’una ampolla de vi sobre la terrassa d’una de les cabanes | Oller del Mas

L’interiorisme, a càrrec de Borrós Interiorisme, ha aconseguit crear una connexió mimètica de l’entorn natural amb l’interior de cada cabana, diran des del celler. “Grans finestrals comuniquen visualment amb l’exterior i els materials orgànics i les línies naturals conformen espais en absoluta sintonia amb l’entorn. Calidesa, comoditat i luxe per tal d’afavorir el màxim descans en contacte amb la natura.”

L’arquitecte Lluís Roig ha ideat el projecte sobre uns criteris d’integració paisatgística i de màxim respecte per l’entorn natural. De fet, tot el procés de construcció del projecte s’ha fet a partir de materials i pràctiques que han prioritzat la cura per l’entorn en el sentit més ampli, i tot plegat amb l’objectiu d’arribar al 2022 a ser el primer celler al món en tenir la petjada de carboni negativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa