VadeVi
Les cinc propostes (amb vi) que no et pots perdre aquest mes de juny
  • CA

S’apropa l’estiu, i amb permís de la pandèmia -malgrat haguem de seguir actuant de manera responsable-, cada cop ve més de gust sortir i gaudir de diverses activitats. Algunes d’elles, estan programades per aquest mes de juny i es poden fer molt prop de casa. Vet aquí algunes idees:

1. Tast de vins dins d’un Avenc del Garraf

El celler Avenc del Garraf, a Olesa de Bonesvalls, proposa un cupatge perfecte entre vins i aventura: conviden a descendir dins d’un avenc (avenc d’Esquelets, Olivella), i un cop dins, tastar un dels caves que elaboren. L’experiència es completa amb la visita al celler i el tast d’altres vins i caves d’elaboració pròpia, amb l’opció de maridar-los amb productes Km0.

Aquesta activitat està orientada a un públic ampli, ja que no es requereix experiència prèvia. D’acord amb les indicacions del Parc Natural del Garraf l’aventura es realitza controladament per tal de preservar la flora i la fauna.

Més informació i reserves: Maria Cerdà, 627176388 | [email protected].

El Festival Most celebra el desè aniversari el 2021
El Festival Most celebra aquest 2021 el seu desè aniversari

2. Cinema i vi, al Most Festival

El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi celebra “enguany sí” la seva 10a edició, després que s’hagués vist aplaçada per la Covid19; i ho fa amb una programació que tindrà lloc entre els dies 3 i 13 de juny al Penedès i del 18 al 20 de juny al Priorat. Aquest dimarts, coincidint amb el primer de juny, el festival es presenta a Barcelona amb la projecció de L’âge d’or, una de les pel·lícules del vi destacades d’aquesta edició.

La resta d’activitats i projeccions, es poden consultar en aquest enllaç.

Punt d'activitats del Raimat Natura Parc
Punt d’activitats del Raimat Natura Parc

3. Visita el Parc Raimat Natura, a les terres de Ponent

El celler Raimat ha inaugurat aquest darrer cap de setmana Raimat Natura, un espai de més de 700 hectàrees on conviuen centenars d’aus aquàtiques, rapinyaires en perill d’extinció, mamífers i les vinyes, totalment ecològiques. Els visitants poden descobrir aquest espai a peu o en bicicleta, recorrent els tres itineraris senyalitzats disponibles, o bé sobrevolar-lo des de l’aire amb un globus aerostàtic. Les opcions, però, encara són més, perquè també s’hi pot fer rutes guiades, marxa nòrdica, activitats d’orientació, llogar bicicletes elèctriques, etc. Al centre d’interpretació de Raimat Natura també es pot gaudir dels vins del celler, acompanyats de tapes de Km.0.

Tines de pedra seca de la Vall de Flequer | E.V.
Tines de pedra seca de la Vall de Flequer | E.V.

4. Fira del Vi del Bages, ViBa (Pla de Bages)

Aquests són també dies de bullici al Bages, on s’hi està celebrant la fira del Vi del Bages (ViBa). Entre les activitats a escollir, hi ha visites guiades a cellers del territori, tastos de vi a preus populars, tastos a botigues especialitzades, xerrades, concerts, visites a espais emblemàtics de la ciutat, exposicions fotogràfiques i la mostra de tretze artistes bagencs al voltant amb concepte «cercles» com eix d’inspiració. I aquest proper cap de setmana, del 4 al 6 de juny, l’epicentre de la fira es trasllada a l’Anònima, on hi haurà música en directe, tast de vins i gastronomia, i la tradicional Nit dels Picapolls, que permetrà gaudir dels vins fets amb aquesta varietat, acompanyant un sopar fred preparat pel Mas de la Sala a base d’embotits i formatges del Bages, pa amb oli i postres. 

Cartell promocional de l’activitat “Petjada i llavor”

5. Petjada i Llavor

Després d’haver hagut d’endarrerir-lo a causa de la Covid-19, el recital “Petjada i Llavor“, es reprograma pels dies 5 i 12 de juny per harmonitzar poemes i “vins salvatges” als peus de la Serra de Pàndols, a Gandesa. Poesia i la viticultura s’uneixen a les vinyes de l’Obaga de Tomaset en un recital amb Maria Miró Ferré, Judit Ulldemolins Blanch i Pili Sanmartín Ferrer que serviran acompanyat dels quatre vins de la col·lecció Bàrbara Forés en Moviment.

La trobada serà a les onze del matí a l’àrea recreativa de La Fonteta i des d’allà s’anirà a l’Obaga de Tomaset, encetant un passeig per la finca que durà els espectadors fins l’espai on tindrà lloc el tast i recital. El preu és de 15€ i cal reserva prèvia. Places limitades. Més informació:  [email protected] |669675038

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa