VadeVi
El nou celler de Perelada estrena l’enoturisme per Sant Joan
  • CA

Aquest divendres 24 de juny, Perelada dona el tret de sortida a les activitats enoturístiques del nou celler, inaugurat tot just aquest passat mes de maig. Segons avança la companyia en un comunicat, malgrat estrenar-se aquest Sant Joan, ja han rebut més d’un miler de sol·licituds per poder visitar l’espai, que neix per esdevenir “un gran referent de l’enoturisme de la DO Empordà”.

“El nou celler obre a la societat un llegat de dècades de dedicació familiar lligat a un terroir que enamora per la seva diferencial heterogeneïtat i caràcter –proper, elegant i genuí– i que està marcat per la seva ubicació entre el Pirineu i el Mediterrani”, dirà Javier Suqué, president del Grup Peralada, qui comparteix també que l’obertura del nou celler “significa l’aposta d’una família per una terra que estima i pel potencial d’uns vins amb els quals creu molt”. “Ara, afegeix, tenim el repte de conquerir la societat perquè ens vingui a conèixer en persona en una experiència ecoturística única“.

Més que un celler, un destí

El Perelada Resort, amb el castell i el Monestir del Carme, el museu del vi, els jardins i la reconeguda biblioteca, a part del Wine Spa, el Golf, l’oferta en restauració entre d’altres propostes converteixen el projecte en molt més que un celler, “és un destí en sí mateix, un resort de turisme premium“, diran des del projecte. Ara, aquest destí suma nous actius i atractius per aquelles persones que puguin tenir interès en la zona de l’Empordà. “Volem donar un impuls a la projecció del territori no només des d’un punt de vista vinícola i de l’enoturisme, sinó també amb propostes que ens vinculen amb la gastronomia, el patrimoni històric, la natura, el paisatge…”, dirà Eugeni Llos, director del Celler.

Imagen que contiene interior, edificio, cuarto, viendo

Descripción generada automáticamente
El laberint de les caves | Perelada

Laberint, vinyes i tast de vins

Les visites al nou celler han estat concebudes en la línia de l’enoturisme experiencial, comparteix el celler en un comunicat, “projectant el somni de la família, la seva aposta pel territori, l’arquitectura, la sostenibilitat, la qualitat i l’enoturisme”.

El recorregut laberíntic pel celler proposa una experiència immersiva per les cinc finques de Perelada –Garbet, Malaveïna, Pont de Molins, La Garriga i Espolla–, i coneixent el projecte d’arquitectura i sostenibilitat de RCR Arquitectes. L’itinerari continua a través de passarel·les situades a tres metres d’alçada per no interferir en les dinàmiques dels equips d’enologia. Per a la part final, es reserva per a la sala dedicada a tasts, el wine bar Celler 1923 de Paco Pérez, el museu i la botiga.

En total, s’ofereixen diverses opcions d’experiències que van des de les visites clàssiques, que inclou guia i un tast o privades per a un mínim 2 persones, als wine tastings personalitzats, passant per les experiències enogastronòmiques, que inclouen un esmorzar i recorregut a Finca Malaveïna i tast de vi, o la visita privada a l’emblemàtica Finca Garbet, amb guia al nou celler, degustació dels millors vins de la marca i menú degustació al restaurant amb Estrella Michelin del Castell Perelada. Així mateix, s’ofereixen visites combinades amb la possibilitat de conèixer el celler i descobrir els enigmàtics museus de vidre i vi que allotja el Castell de Perelada. Més informació i detall d’activitats, en aquest enllaç.

Terrassa del Celler | Perelada

Celler 1923 de Paco Pérez: el maridatge

Visites, tastos i com no, cuina tradicional de mans del reputat xef Paco Pérez, que dirigeix els fogons de la part gastronòmica del nou celler. A Celler 1923 s’hi poden degustar creacions com es feien l’any 1923 amb un toc avantguardista que sempre surten maridats amb vins del celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa