VadeVi
[vídeo] Barriche: “Amb el Purgatori hem fet el cim i el repte continua”

El Purgatori 2017 es va erigir com el millor vi de Catalunya de l’any als Premis Vinari 2021. Un reconeixement al treball que fa Família Torres des del celler recuperat a la subzona de Les Garrigues de la Denominació d’Origen Costers del Segre.

Del vi, de l’anyada i del projecte se n’ha parlat molt en aquests darrers mesos, perquè el premi li ha donat molta visibilitat, tanta que fins i tot ha tingut impacte sobre les vendes, pel fet que les ampolles de l’anyada 2017 que quedaven al celler quan es va donar a conèixer el premi, es van esgotar en pocs dies o fins i tot hores. Expliquen que fins i tot es van haver de recuperar algunes comandes internacionals per poder satisfer la demanda local d’aquest producte que, certament, ha lluït en cartes de vins i en comerços de proximitat.

El celler Purgatori està ubicat a Mas de l’Aranyó | Jordi Play

David Barriche, cara, veu i ulls del projecte, rep el Vadevi per compartir com ha viscut aquesta petita explosió, i també per mostrar el celler i les vinyes que han donat vida al millor vi català de l’any. Barriche parla de la seva experiència com a enòleg, de la singularitat del territori i dels contrastos climàtics que acompanyen el creixement del cep i el raïm de les tres varietats amb què s’elabora el vi -garnatxa, carinyena i sirà. “Totes les zones extremes a nivell de calidesa i frescor marquen els estils dels vins”, apunta Barriche.

S’atura i detalla també les diferències entre anyades, ara que ja tenen el 2018 al mercat, i també recupera anècdotes i retalls de la història d’aquest celler, que fa mirar enrere fins a l’any 1770 i que permet recordar aquella època en què, al celler, hi feien vida els monjos benedictins que enviaven per fer penitència.

Podeu recuperar la conversa sencera en aquest vídeo.

Vídeo enregistrat i editat per Jordi Play

El Purgatori 2017 és un vi negre que s’elabora a partir de les varietats garnatxa negra, carinyena i sirà. Actualment, com dèiem, té al mercat l’anyada 2018 i es pot aconseguir per un preu que s’apropa als 30 euros.

‘Purgatori’ prové de la finca de L’Aranyó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa