VadeVi
[vídeo] Barriche: “Amb el Purgatori hem fet el cim i el repte continua”
  • CA

El Purgatori 2017 es va erigir com el millor vi de Catalunya de l’any als Premis Vinari 2021. Un reconeixement al treball que fa Família Torres des del celler recuperat a la subzona de Les Garrigues de la Denominació d’Origen Costers del Segre.

Del vi, de l’anyada i del projecte se n’ha parlat molt en aquests darrers mesos, perquè el premi li ha donat molta visibilitat, tanta que fins i tot ha tingut impacte sobre les vendes, pel fet que les ampolles de l’anyada 2017 que quedaven al celler quan es va donar a conèixer el premi, es van esgotar en pocs dies o fins i tot hores. Expliquen que fins i tot es van haver de recuperar algunes comandes internacionals per poder satisfer la demanda local d’aquest producte que, certament, ha lluït en cartes de vins i en comerços de proximitat.

El celler Purgatori està ubicat a Mas de l’Aranyó | Jordi Play

David Barriche, cara, veu i ulls del projecte, rep el Vadevi per compartir com ha viscut aquesta petita explosió, i també per mostrar el celler i les vinyes que han donat vida al millor vi català de l’any. Barriche parla de la seva experiència com a enòleg, de la singularitat del territori i dels contrastos climàtics que acompanyen el creixement del cep i el raïm de les tres varietats amb què s’elabora el vi -garnatxa, carinyena i sirà. “Totes les zones extremes a nivell de calidesa i frescor marquen els estils dels vins”, apunta Barriche.

S’atura i detalla també les diferències entre anyades, ara que ja tenen el 2018 al mercat, i també recupera anècdotes i retalls de la història d’aquest celler, que fa mirar enrere fins a l’any 1770 i que permet recordar aquella època en què, al celler, hi feien vida els monjos benedictins que enviaven per fer penitència.

Podeu recuperar la conversa sencera en aquest vídeo.

Vídeo enregistrat i editat per Jordi Play

El Purgatori 2017 és un vi negre que s’elabora a partir de les varietats garnatxa negra, carinyena i sirà. Actualment, com dèiem, té al mercat l’anyada 2018 i es pot aconseguir per un preu que s’apropa als 30 euros.

‘Purgatori’ prové de la finca de L’Aranyó

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa