
!--akiadsense-->
Jordi Xavier Romero (Barcelona, 1972) és coordinador del Curs d’Especialització en Sommelier dels Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi. Format -en part- a França, va dedicar els primers anys de la seva etapa professional a treballar en empreses de l’àmbit de la restauració, hoteleria i turisme i, posteriorment, ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de la formació. En aquesta entrevista, Jordi Xavier Romero parla del món de la sumilleria i de la seva història, i també de quines aptituds calen per arribar a ser un bon sommelier.
D’on prové el terme sommelier?
La paraula “sommelier” prové del terme llatí “sagmarium” que significa home dedicat a transpotar càrregues. L’Edat Mitjana en llatí deriva cap a la paraula “summularius”. Aquest evoluciona al francés com a “Sommier” fent referència a la persona que es cuidava de les bèsties de càrrega. El Sommier és l’encarregat de vigilar i supervisar la beguda, l’alimentació i les armes del cavaller.