VadeVi
Jordi X. Romero: “Els sommeliers no podem obligar els clients a conèixer el nostre codi de comunicació”
Jordi Xavier Romero
Jordi Xavier Romero és el coordinador del Curs d’Especialització en Sommelier dels Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi | VADEVI

!--akiadsense-->

Jordi Xavier Romero (Barcelona, 1972) és coordinador del Curs d’Especialització en Sommelier dels Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi. Format -en part- a França, va dedicar els primers anys de la seva etapa professional a treballar en empreses de l’àmbit de la restauració, hoteleria i turisme i, posteriorment, ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit de la formació. En aquesta entrevista, Jordi Xavier Romero parla del món de la sumilleria i de la seva història, i també de quines aptituds calen per arribar a ser un bon sommelier.

D’on prové el terme sommelier?

La paraula “sommelier” prové del terme llatí “sagmarium” que significa home dedicat a transpotar càrregues. L’Edat Mitjana en llatí deriva cap a la paraula “summularius”. Aquest evoluciona al francés com a “Sommier” fent referència a la persona que es cuidava de les bèsties de càrrega. El Sommier és l’encarregat de vigilar i supervisar la beguda, l’alimentació i les armes del cavaller.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ,Joan Casas a gener 13, 2018 | 17:40
    ,Joan Casas gener 13, 2018 | 17:40
    Una gran lliçó del que es una professió poc coneguda pel public en general. Felicitats
  2. Icona del comentari de: El Llagut a gener 14, 2018 | 12:58
    El Llagut gener 14, 2018 | 12:58
    Excepcional analisi del'ofici. Una gran experiencia haver treballat amb tu en la meva vida profesional i un orgull tenirte com amic avui en dia. T'has convertit en un docent de primera linea. Pero aixo ja era de preveure... Fent escola. Fantastic. Bona feina Jordi. Gracies
  3. Icona del comentari de: SARA a gener 16, 2018 | 16:01
    SARA gener 16, 2018 | 16:01
    Buena entrevista y buen análisis del oficio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa