
!--akiadsense-->
Santi Rovira i Vilà va començar al món del vi aprenent en els cursos de Centres Cívics que van aparèixer durant els anys noranta. Va estudiar el Curs d’especialització de Sommelier a l’Escola d’Hostaleria Sant Ignasial 2006/2007, on imparteix classes d’Anàlisi Sensorial i Geografia Vitivinícola d’Espanya des del 2010. Apassionat també de la geografia, història i sociologia, intenta explicar de forma global el món del vi.
Quina és la clau per ensenyar a tastar?
Entendre que és un procés llarg, complex, que requereix temps de qualitat, atenció plena, on intervenen molts elements. El vi té moltes dimensions, les treballem per parts i després les integrem per explicar-lo de forma global. Aprendre els mètodes de tast, l’Experimentació. Tastem amb els nostres sentits, i per tant, subjectius. Obtenim uns estímuls que interpretem i classifiquem. Contrastem amb la teoria, ho ampliem. I ho relacionem per donar el màxim de riquesa a l’explicació. Experimentem, pensem i comuniquem. Sobretot, ensenyem que tastant podem trobar les empremtes de tot el què ha viscut aquell vi. I això ens connecta amb ell, amb les persones que el fan i amb les que se’l beuran.