VadeVi
El sector investiga com millorar el cultiu de la vinya enfront al canvi climàtic
  • CA

El Consell d’Administració del CDTI ha aprovat el projecte d’I+D GLOBALVITI, “Solució global per a millorar la producció vitivinícola enfront el canvi climàtic, basada en la robòtica, tecnologia IT i en estratègies biotecnològiques de treball de la vinya”. Aquest projecte s’emmarca dins el programa Estratègic de Consorcis d’Investigació Empresarial Nacional, el CIEN.

Aquest projecte ha estat un dels setze seleccionats pel CDTI a la convocatòria CIEN del 2016, que té per objectiu donar suport a grans projectes de desenvolupament experimental en àrees estratègiques de futur i amb projecció internacional.

L’objectiu del projecte GLOBALVITI, que es durà a terme durant els propers 4 anys gràcies a una inversió de 8,8 milions d’euros, és el de posicionar el sector vitivinícola com a referent mundial en la cerca de solucions i aplicacions de tècniques innovadores en relació a les malalties de la fusta, el treball integral a la vinya i en els processos de vinificació en un context de canvi climàtic. Aquesta proposta inclou l’aplicació de tecnologies IoT (“Internet of the things”) i Big Data que facilitaran la transició digital dels cellers de l’Estat i el desplegament tecnològic del sector.

La iniciativa GLOBALVITI està formada per un Consorci vitivinícola d’àmbit nacional amb vuit socis empresarials, entre els quals hi ha cellers i empreses del sector productiu i auxiliar vitivinícola del país, que està liderada per Cellers Torres. Preveu crear 37 llocs de treball directes i 51 indirectes, incorporant en un treball multidisciplinar en equip a més de 165 professionals del sector. El projecte es marca un termini d’execució fins al juliol del 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa