VadeVi
Els Barcelona Rosé arriben a la seva cinquena edició

Per cinquè any consecutiu, els premis Barcelona Rosé obren les seves inscripcions amb l’objectiu de posar en valor i donar visibilitat als vins escumosos rosats. Un segment en plena expansió, amb una popularitat creixent i un nombre d’adeptes que no para d’augmentar arreu del món.

Els escumosos rosats elaborats mitjançant el mètode tradicional, granvas o ancestral, tant d’origen local com internacional, seran sotmesos a un rigorós tast a cegues. Un panell de tastadors professionals avaluarà cada mostra amb criteris d’excel·lència, seguint la fitxa de tast de l’OIV, per determinar quins són els millors escumosos rosats en cadascuna de les categories.

Els Premis Barcelona Rosé representen una oportunitat única per als elaboradors de destacar la qualitat i l’elegància dels seus vins davant d’un públic apassionat per l’autenticitat, el caràcter i el glamour d’aquestes joies enològiques.

Jornada de tast del concurs ‘Barcelona Rosé 2024 a WITO | Foto: Jordi Play

Categories dels Premis Barcelona Rosé

Els Premis Barcelona Rosé s’estructuren en quatre categories:

  • Escumosos Rosats Elaborats pel Mètode Tradicional
  1. Fins a 18 mesos de criança
  2. De 18 a 30 mesos de criança
  3. Més de 30 mesos de criança
  • Escumosos Rosats Elaborats pel Mètode Charmat o Granvas
  • Escumosos Rosats Elaborats pel Mètode Ancestral
  • Xampanys Rosats emparats per l’AOC Champagne

En les tres primeres categories poden participar escumosos rosats de qualsevol part del món, independentment de si estan emparats per una Denominació d’Origen o no.

Aquesta classificació permet valorar la complexitat i l’evolució dels vins segons el seu mètode d’elaboració i la seva maduració, destacant-ne la riquesa aromàtica i la profunditat de sabors.

Es poden consultar les bases del concurs en aquest enllaç.

Les inscripcions romandran obertes fins al dia 13 de març i es poden realitzar a través de la pàgina web dels Premis Barcelona Rosé.

Tast del Jurat del Barcelona Rosé International Bubbles Awards 2024 a WITO. 12.02.2024, Barcelona foto: Jordi Play
Més notícies
Notícia: Els vins catalans enamoren al prestigiós crític britànic Tim Atkin
Comparteix
L'esperit cooperatiu del celler Masroig fa que s'emporti el premi a Millor Celler Cooperatiu de l'Any a l’informe del periodista | Fins a una dotzena de vins han estat premiats en el Catalan Wines Special Report 2025
Notícia: El vi a la cuina catalana: un ingredient imprescindible amb segles d’història
Comparteix
Des dels estofats fins a les postres, el vi ha estat un aliat fonamental de la gastronomia catalana, aportant sabor, textura i tradició
Notícia: Vins Naturals: l’intent més pur d’expressió del territori català
Comparteix
Aquest producte es caracteritza per ser elaborat amb una mínima intervenció humana, sense additius químics i amb fermentacions espontànies
Notícia: Un viatge revela una trama de falsificacions de vins de La Rioja a l’Àsia
Comparteix
La investigació, que continua oberta, confirma que s'haurien transportat una quantitat elevada de productes fraudulents a l'Àsia | Els beneficis encara són incalculables, però la policia estima guanys "milionaris" pels estafadors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa