El vi serà el gran protagonista del Poble Espanyol durant el cap de setmana del 16 al 18 de maig, quan se celebrarà la primer edició del festival Vinàriament Barcelona. Aquest esdeveniment neix amb la voluntat de connectar la cultura vitivinícola amb el lleure i la gastronomia de qualitat. La proposta reunirà al recinte de Montjuïc alguns dels cellers i productes més destacats dels Premis Vinari, els guardons més reconeguts del sector vinícola català. L’activitat principal girarà entorn de tastos guiats per sommeliers professionals, que permetran al públic descobrir alguns dels millors vins blancs, vermuts i maridatges guardonats.
L’esdeveniment és fruit de la col·laboració del diari Vadevi -del Grup Món- amb Pleisure, entitat que està al darrere de cites gastronòmiques i culturals com San Miguel Gastro Fest, Mahou Bravas Fest, Fritanga (Tapeo i Rumba), la Fira del Vi de Rubí, el Festival de Titelles de Barcelona o les Nits en Viu del Poble Espanyol. Entre les experiències destacades d’aquest festival, hi haurà el tast de vermuts premiats, el maridatge de quatre formatges amb vins seleccionats i fins i tot una proposta pionera: tastos amb música de dj en directe, amb una selecció de vinils pensada per acompanyar els matisos dels vins. Precisament, en aquesta primera edició del festival, la música en directe també tindrà un pes específic en aquesta primera edició. El cartell de concerts inclou artistes com Núria Canangla, Black Soul Woman i Maambo, a més de sessions de DJ Marian, DJ Miss Beat i DJ Mussol, que ompliran de ritme els espais del festival.
Completarà l’esdeveniment una oferta gastronòmica elaborada per Fran López (Villa Retiro – Xerta Restaurant), quarta generació de restauradors i estrella Michelin des de l’any 2009. La seva proposta, basada en opcions per picar elaborades amb producte de proximitat inclourà, entre d’altres: calamars a l’andalusa amb maionesa de llima, assortiments de croquetes, saquet cruixent de cua de brau, brioix d’steak tartar, pa bao amb diferents farciments, canelons de pollastre de corral amb beixamel trufada, taules de formatges catalans i hamburgueses per als més carnívors, i molt més.

L’esdeveniment es desenvoluparà en diversos espais emblemàtics del Poble Espanyol com el Monestir, el Baluard i el Jardí Escultòric. Els horaris variaran depenent del dia. Divendres 16 de maig, el festival obrirà les portes a les 18h i tancarà a les 23h. Pel que fa al dissabte 17, l’horari serà de tot el dia, ja que els visitants podran entrar a les 11 del matí i sortir a les 23h. Finalment, diumenge 18 l’entrada serà només de mig dia, perquè l’esdeveniment acabarà a les 17h.
Entrades i informació de servei
Les entrades tenen un preu base de 5 euros amb accés general i ja es poden comprar a l’enllaç a la pàgina web, però també hi ha opcions més completes. En aquest sentit, els participants que vulguin una experiència diferent podran triar entre diferents opcions:
- Entrada general: 5€ (accés a al festival)
- Pack Bàsic: 10€ (accés + 3 tokens + copa de vidre Vinàriament Barcelona)
- Pack Premium: 18€ (accés + 8 tokens + copa de vidre Vinàriament Barcelona)
- Entrada Tast: 18€ (accés + 1 tast dirigit)
- Entrada Maridatge: 25€ (accés + 1 maridatge)
Tots els tipus d’entrada donen accés al Poble Espanyol. A més, cada token equival a 1 euro i serveix com a mètode de pagament per a les consumicions de vi.







