VadeVi
Agenda d’activitats per aquests darrers dies d’agost
  • CA

No és que tinguem cap ganes d’acabar el mes, ans al contrari. La cosa és que tenim moltes ganes d‘aprofitar els dies d’estiu i per això compartim algunes propostes d’activitats que s’estan programant al voltant del vi (o amb vi) perquè, si us venen de gust, pugueu també apuntar-vos-hi i gaudir-ne.

Cartell promocional de Futura Penedès

La sensualitat del vi

Aquesta tarda a partir de les 20h es presenta el llibre de la 5a edició del concurs de Relats Eròtics amb DO Penedès al Celler de l’Avi Recasens de Vilafranca. Serà una trobada on es podran escoltar alguns dels fragments premiats al certamen; els textos de De sorra i sal de Fina Joseph Caballe, guanyadora del primer premi; o Cediu el pas de Joan Suqué Puig-Serra (2n premi) i Pàmpols de foc, de Mercè Estrela Tena, que va quedar com a 3a classificada.

Tot seguit, hi haurà el tast “la sensualitat en el vi‘, a càrrec de l’enòleg Pere Escudé i per finalitzar, un concert de jazz a càrrec de Xavi Díaz Mediterrani Trio. L’apartat gastronòmic l’aportarà Masia Torre del Gall. El preu de l’activitat és de 20 euros i es pot reservar plaça a través de la web de la Fundació.

Aquest concurs està organitzat per la Fundació Futura Penedès amb el suport de la Denominació d’Origen del territori, l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la Diputació de Barcelona, i col·laboració d’INCAVi, FECA i Fusteria Carpen.

Al Priorat es preparen per una nova edició de la Nit de Vins a Torroja del Priorat. 13a edició d’una trobada que s’allargarà entre les 20h del vespre i les 23h de la nit i que permetrà tastar diversos productes vinícoles de cellers del municipi des dels estands ubicats a la Plaça de la Bassa.

Els cellers que hi participen són Bodega Bravo Escós, Celler Escoda Pallejà, Cristian Francès, Sabaté i Mur, Terroir al Límit, Mas d’en Perí, Perinet, Celler Aixalà Alcait i Sabaté Franquet. Tot plegat, sota l’empara i l’acompanyament de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

Per 10 euros, es permet disposar d’una copa i porta-copes, així com degustar tots els vins presents a la mostra.

Cartell del Tast de 30 vins amb DO Tarragona

A Tarragona, tast de 30 vins i maridatge amb platets de peix

Uns quilòmetres més al sud, saltant d’un a altre territori vitivinícola de Catalunya, la Denominació d’Origen Tarragona organitza i posa els vins per una nova activitat de maridatge.

Vins de Platja permetrà descobrir les singularitats de 30 productes que s’embotellen sota aquesta DO, tot gaudint d’un sopar maridatge a base de platets de peix. La trobada tindrà lloc al restaurant TEM de Cambrils.

La proposta està prevista pel proper 25 d’agost a partir de les 20:00h de la tarda. Els tiquets, que surten a un preu de 50 euros, es poden reservar i adquirir seguint aquest enllaç.

I mentrestant, a la capella del Vinseum es preparen per la inauguració d’Alcem la copa!, una mostra que anuncia i celebra el nou VINSEUM, que obrirà les portes l’any vinent. 

La mostra desvetlla les novetats del futur equipament, i “vol ser un tast del caràcter, el color i el sabor que tindrà el nou Museu de les Cultures del Vi de Catalunya”, en paraules del propi museu; tot plegat, a partir de plànols i imatges virtuals dels nous espais museístics, alguns dels patrimonis que tornen i d’altres que arriben d’arreu.

L’exposició es podrà visitar entre el 26 d’agost i el 30 d’abril de 2023 a la Capella del Vinseum. L’entrada és lliure, i per 2 euros s’hi pot sumar una degustació. Reserves online en aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa