Tot a punt per aquest proper cap de setmana de l’1 i 2 d’octubre per estrenar la primera fira Mar de Vins a la Plaça de l’Església de Castelldefels. Aquesta nova proposta, que compta amb el segell dels fundadors de Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú i el suport de l’Ajuntament de Castelldefels, s’ha presentat aquesta setmana al Castell del municipi en un acte on s’hi ha presentat el cartell i la programació d’actes que se celebraran en el marc del cap de setmana de la fira.

Cartell de la fira ‘Mar de vins’

Mar de Vins s’ha concebut, segons els organitzadors, com un esdeveniment que s’assenta sobre tres grans eixos. D’una banda, vol promoure els vins que es fan a Catalunya, de l’altra, estendre la cultura del vi juntament amb el patrimoni de Castelldefelsi, per últim, incrementar fer créixer la presència de vi català als restaurants de la localitat.

En paraules de Carles Carbonell, codirector de la fira, en tractar-se d’una primera edició, volen créixer a poc a poc: “Volem anar fent passos i assumint-los, que la ciutat conegui la fira i que a poc a poc tothom se la faci una mica seva. És necessari el suport del sector privat dels restauradors, dels cellers i de la gent que fa teixit a la ciutat per poder créixer”.

Des de l’Ajuntament esperen també que la fira tingui una bona acollida per poder seguint organitzant noves edicions. “En primer lloc, que agradi als veïns i veïnes, que són els principals objectius, però que també atregui el turisme“, deia Eva López, Regidora de Turisme. “Des del nostre àrea creiem que tindrà molt bona rebuda perquè l’hostaleria a la localitat és molt viva”, afegia.

Una vintena d’expositors entre cellers i gastronomia

En aquesta primera edició de la fira, els assistents trobaran una vintena d’expositors, entre cellers (14) i estands gastronòmics. I per complementar aquesta oferta, es preveu haurà una àmplia programació musical, que es concentrarà a l’escenari principal de la mostra, així com un programa de tastos paral·lels.

El primer d’aquests tastos guiats serà dissabte dia 1 d’octubre a les 18h a la Sala de la República de la Plaça de l’Església, i permetrà tastar alguns dels vins que seran presents a la fira sota el títol Vins Mediterranis.

Diumenge a les 12h, al mateix espai, es guiarà un Recorregut sensorial per la DO Catalunya, una activitat a càrrec de la Denominació d’Origen Catalunya, patrocinadora de la fira, en la qual els assistents podran conèixer de primera mà alguns dels vins que s’elaboren sota aquesta denominació d’origen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa