VadeVi
L’Embutada dona la benvinguda des de Tarragona al primer vi de l’any

Aquest divendres 3 de novembre l’Embutada estrena programació i edició en una nova cita que vol recordar aquells dies en què, just finalitzada la fermentació, la gent s’apropava als cellers per a tastar el primer vi de la temporada. Així, doncs, i al llarg de tot el cap de setmana, es podrà que tastar i compartir el vi novell de 34 cellers i la gastronomia de set establiments, tot acompanyat de música, tallers, tastos i moltes d’altres propostes. Tot plegat, a la Part Alta de Tarragona.

Aquesta setmana se n’ha fet la presentació oficial de la mà de la consellera de Cultura de l’Ajuntament tarragoní, Sandra Ramos i Berna Ríos, president de l’Associació Santa Teca. Han detallat el programa, que, segons explicaven, farà el tret de sortida amb una xerrada sobre el vi a la seu del Col·legi d’Arquitectes.

L’Embutada celebra enguany la setena edició | Foto: cedida

Mantenir la història ben viva

“Des de l’Ajuntament ens agrada molt formar part d’aquesta iniciativa, ja plenament consolidada al calendari cultural i gastronòmic de la ciutat”, apuntava la consellera de Cultura qui també insistia en “la idea encertada d’apostar per propostes que uneixen cultura i gastronomia, però que alhora també recuperen la nostra història i la nostra tradició”.

Berna Ríos, per la seva banda, reiterava la necessitat de “mantenir la memòria ben viva i donar a conèixer la tradició vitivinícola tan particular del nostre entorn més proper”, com és, l’ús de l’embut. “L’Embutada és una iniciativa històrica i cultural que es vol allunyar d’una festa i que ofereix l’oportunitat única de tastar el vi novell de cellers reconeguts”, afegia.

Els participants

Els set establiments que participen són El Cortijo, La Clotxa, El Cup Vell, Lola Bistro, Restaurant Cúmul i Forn Pastisseria Jordi Andreu, que us oferiran productes gastronòmics del territori.

I els 34 cellers que presentaran el primer vi de l’any i el serviran directament de la bota, la damajoana o l’ampolla, són: Carlania, Oidà Celler, Celler 9+, Un sol cel, Celler Bàrbara Forés, Escabeces, Celler Comalats, Dasca Vives, Vidbertus, Vega Aixalà, Tanca els ulls, David Baixas, Tuets, Ficària vins, Celler Sanromà, Mas Sabatera, Enovitis, Succés Vinícola, Celler Josep Foraster, Constel·lats, Celler de l’Apotecari, Niu celler, Nini, Terra del Cister, Solà d’Ares, La Despeinada, Mas del Botó, Anna Serra, Camí de Sirga, Solà Classic, Mydolia.

Podeu consultar el programa al detall seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa