El món del vi està de dol per la pèrdua de Margaret Duckhorn, que ha mort a l’edat de 83 anys a Califòrnia, on residia. Va ser cofundadora, juntament amb Dan Duckhorn, de Duckhorn Vineyards, celler amb el qual va invertir més de 40 anys de la seva vida a construir una reputació de “qualitat i excel·lència“, com comparteixen a la pàgina web del projecte. Coneguda pel seu compromís amb la indústria del vi i el seu sentit de la filantropia, fou era un nom destacat de la comunitat vitivinícola de la vall de Napa.

Nascuda a l’estat de Nova York, Margaret era filla de militars i això la va portar a viatjar molt al llarg de la seva vida. Va cursar els estudis universitaris a Alemanya, on diuen que va descobrir la seva passió pel vi. De tornada als Estats Units, va completar tres graus a la UC San Francisco per convertir-se en infermera de salut pública a la ciutat de Berkeley, Califòrnia.

Margaret Duckhorn en una imatge recent | Foto: Duckhorn Vinyards

Una enamorada de Napa Valley

Volent escapar de la gran ciutat, ella i qui era aleshores la seva parella Dan Duckhorn van decidir instal·lar-se a Napa Valley a mitjans dels anys setanta del segle passat, on durant una temporada va compaginar la feina d’infermera amb les tasques del celler Duckhorn Vinyards, fundat l’any 1976.

Amb els anys, però, es va anar apropant cada cop més al sector vitivinícola. Va ser membre fundadora de Women for WineSense, exmembre de la junta de l’American Institute of Wine & Food, expresidenta de la Napa Valley Vintners Association i expresidenta de la junta de California Wine Institute.

Margaret considerava Napa cava seva, el lloc que havia escollit per formar una família. Va tenir tres fills, Kellie, John i David, i set nets. De fet, la família ha demanat si algú vol retre-li homenatge, en lloc d’enviar flors, faci un donatiu a Napa Valley Community Foundation.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa