VadeVi
Sainsbury’s, el primer supermercat britànic a vendre vi en ampolla de paper
  • CA

La cadena de supermercats Sainsbury’s, una de les més importants del Regne Unit, es convertirà ben aviat en la primera empresa d’aquest sector al país tenir ampolles de vi fetes de paper als seus lineals. Segons ha anunciat la mateixa companyia, fa poc que ha arribat a un acord amb l’empresa italoanglesa When in Rome, una de les marques líders en els nous formats d’envasat del vi.

Aliança entre dos pioners en aquest canvi de model

When in Rome, de fet, ja va començar a caminar com a empresa venent vins en llauna i també en ‘bag-in-box’, i després va fer una altra passa en col·laborar amb l’empresa d’envasos sostenibles anglesa Frugalpac, nascuda l’any 2020 i de qui, en aquest mateix mitjà, vam parlar fa pocs dies en relació a la seva aliança amb un celler italià que fins i tot ofereix les seves instal·lacions a la competència per incentivar l’abandó del vidre.

When in Rome és una empresa italoanglesa pionera en nous formats d'envasos | WiR
When in Rome és una empresa italoanglesa pionera en nous formats d’envasos | WiR

Pel que fa a Sainsbury’s, d’altra banda, ja va liderar aquest canvi en els envasos quan, el mes d’octubre de 2022, va esdevenir la primera cadena de supermercats britànica a vendre begudes en envasos de paper, en aquest cas amb la ginebra Greenall.

Un 94% de cartró reciclat

Així doncs, les noves ampolles de vi que es podran trobar als supermercats de la cadena Sainsbury’s, la segona més gran del Regne Unit, estaran fetes en un 94% de cartró reciclat i, per tant, tindran una petjada de carboni que pot ser fins a sis vegades menor que la d’una ampolla de vidre. Pel que fa als vins que s’hi podran comprar en aquest format, l’acord estipula que dues referències de la marca italoanglesa seran presents a aproximadament 450 establiments arreu del Regne Unit: són els seus vins ‘Primitivo’, produït per la cooperativa Cantina Sociale Cantolio, a la Pulla; i ‘Pecorino’, un producte del cellerer Manuel Casimirri, als Abruços.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa