El celler italià Cantina Goccia, a Umbria, ha allargat la mà a les empreses de la competència amb l’objectiu d’impulsar conjuntament l’ús d’ampolles de paper. Segons informava recentment Falstaff, l’empresa ha ofert les seves instal·lacions d’embotellament a tots aquells que ho vulguin, per tal de promocionar una opció d’envasament que té la capacitat de “descarbonitzar massivament la indústria de les begudes”.
Cantina Goccia, de fet, ha encarregat la primera màquina d’omplir ampolles que ha estat dissenyada i construïda expressament per treballar amb ampolles de paper. S’espera que tingui capacitat per omplir fins a 1.000 ampolles cada hora, però, en el futur, aquesta xifra es podria duplicar.

Una empresa que ja ha venut 114.000 ampolles
Les seves ampolles, que tenen una carcassa exterior de paper, una bossa interna de plàstic reciclable apte per a la indústria alimentària i un tap també de plàstic, han estat dissenyades per la companyia britànica Frugalpac. Aquest nou format, que va llançar al mercat el juny de 2020, ha tingut un èxit notable. Des d’aleshores s’han omplert 114.000 de les seves ampolles de paper, 64.000 de les quals han acabat servint per contenir ampolles del celler italià.

Una ajuda per descarbonitzar el sector
Des de Cantina Goccia expliquen que, per bé que estan “orgullosos” d’haver estat el primer vi que es ven amb les ampolles de Frugalpac, també volen “jugar el seu paper” ajudant altres cellers i marques a fer el canvi a “una ampolla més respectuosa amb el medi ambient”. L’empresa creu fermament que aquestes ampolles poden tenir un impacte enorme en la petjada de carboni de la indústria de les begudes i és per això que estan molt contents de posar en marxa un nou servei d’omplerta d’ampolles que pot ajudar altres a seguir el mateix camí que han començar a caminar ells.