VadeVi
La parella perfecta: coca especial de fruita i ametlla de Coques de Perafita i Aureo 1954 Dolç Solera
  • CA

Des de Vadegust i Vadevi us volem fer la vida una mica més fàcil. És per això que us fem la proposta definitiva: unes combinacions de menjar i beure fàcils, i amb les que hi guanya tothom. Sense cuinar. Una combinació per gaudir a casa i que us donarà plaer, que us farà quedar bé amb la gent del vostre entorn i que activarà la compra de productes i vins de proximitat que estan passant un moment delicat. I tot això sense moure-us de casa.

Som-hi doncs! Avui coca especial de fruita i ametlla de Coques de Perafita i Aureo 1954 Dolç Solera.

Coca especial de fruita i ametlla de Coques de Perafita

La Nit de Sant Joan és una nit màgica en què se celebra el solstici d’estiu. I si el foc és un dels protagonistes, l’altre protagonista indiscutible és la coca. Si hi ha una celebració on la coca és la reina de la festa, aquesta és la revetlla de Sant Joan. Els aparadors de fleques i pastisseries s’omplen de tota mena de coques, des de les més clàssiques fins a les creacions més modernes i creatives.

El Forn Franquesa de Perafita és un dels obradors més reconeguts per les seves coques. Des de que l’any 1952, el mestre pastisser Lluís Franquesa va elaborar la primera coca, ja són tres les generacions d’aquesta família que han mantingut l’ofici i les seves coques cuites al forn amb llenya són reconegudes arreu del nostre país.

Per celebrar la revetlla de la Nit de Sant Joan hem triat una de les seves coques, la coca especial de fruita i ametlla. Aquesta coca cuita al forn amb llenya de pi es caracteritza per la seva textura tova i esponjosa, on el gust de la pasta fornejada es barreja amb el punt dolç que li aporta el sucre, el gust de les ametlles i el gust i la textura singular de les  fruites confitades, creant un conjunt llaminer de sabors que es complementen molt bé entre ells. És una coca deliciosa, que no resulta gens embafadora.

Aureo 1954 Dolç Solera, del celler De Muller
Aureo 1954 Dolç Solera, del celler De Muller

Tradicionalment la coca de Sant Joan s’acompanyava majoritàriament amb vins dolços i rancis, begudes que han anat perdent protagonisme davant dels escumosos, que després de les festes nadalenques tenen en les revetlles de Sant Joan un altre moment àlgid de consum. Per recuperar la tradició, us proposem maridar la coca especial de fruita i ametlles del Forn Franquesa de Perafita amb un vi dolç de solera d’un dels grans cellers especialistes en vins de solera: el celler De Muller de Reus. El vi triat és el seu Aureo 1954 Dolç.

Elaborat amb un 70% de garnatxa negra i un 30% de garnatxa blanca, és un vi ranci dolç elaborat pel mètode de solera a partir d’una selecció de les millors botes del celler. És un vi complex i ple de matisos, però a la vegada llaminer i fàcil de beure. Voluminós en boca, les seves aromes de criança, on hi destaquen les notes de prunes i figues madures, acompanyades de notes que recorden el cafè, el cacau i el caramel, formen un conjunt deliciós amb el gustos que ens ha deixat la coca.

Amb un tall de coca de fruites i ametlles i una copa d’Aureo 1954 Dolç, ja estarem preparats per rendir culte al sol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa