Poc feia pensar aquell 2013 que avui estaríem celebrant els deu anys dels Premis Vinari. No per falta de visió o de l’ambició de ser-hi, sinó perquè en tot inici sempre hi ha aquella manca de perspectiva que et dona el temps i que inicialment substitueixes amb la certesa d’estar fent alguna cosa amb sentit de ser (i d’estat).

Ara que sí tenim aquesta perspectiva, mirem al passat amb un somriure. Per tantes coses apreses, per tot el que no imaginàvem que podia passar i que ha passat. Per tantes estones compartides i pels milers de memòries i llaços que hem teixit amb tanta i tanta gent. Els Premis Vinari enguany fan deu anys, i sí, ens sentim orgullosos d’haver arribat fins aquí.

Perquè emocions i sentiments a part, el mateix sector ens ha donat sentit i raó de ser. La prescripció conta i ha de poder cridar les excel·lències. Com el concurs ha fet i com vol seguir fent. Deu edicions acompanyant, reconeixent i aplaudint la realitat d’un sector que ha crescut i evolucionat en quantitat i en qualitat; hem vist néixer nous projectes, hem descobert mirades d’admiració per projectes consolidats. Dins i fora del país.

Res ha estat fàcil, i encara queda camí llarg per fer, però aquestes deu edicions han permès sumar uns quants arguments més a l’hora de dir-li al consumidor català que la producció d’aquí no falla. I que la varietat és tant variada, valgui la redundància, que pocs paladars exigents podran queixar-se de l’oferta de vins de qualitat per triar i disfrutar.

Els Premis Vinari, sempre ho hem dit, van néixer per premiar i cantar als quatre vents que cada territori, cada elaborador i cada elaboració és única, diferent i singular. Nostra. D’aquí. I ens ve molt de gust seguir explicant que som un país de vins de referència. Ras i curt. I amb molts matisos.

Així que, malgrat puguem recordar aquell 2013, ara també tenim la mirada fixada en el present i el futur, imaginant què estarem vivint al 2033 quan bufem les espelmes del vint anys; o al 2038 quan puguem celebrar les bodes de plata agafats de la mà d’un sector fort i resilient, del qual esperem moltes (i bones) sorpreses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa