Sant Martí beneeix que encetem els primers vins, i que matem el porc si la cosa queda al nostre abast. I és que els primers vins de l’any ja són aquí: vins joves, frescos, afruitats, que encara recorden la sensació de posar-se un gra de raïm a la boca mentre el collim. Vins que poden ser blancs, negres o rosats, que accepten varietats diferents i que Catalunya -els seus cellers, vaja- incrementa poc a poc l’oferta recuperant així una tradició que durant uns anys potser semblava que estàvem perdent.

D’entrada, onze cellers catalans han han fet el pas endavant de reivindicar i embotellar els anomenats primers vins de l’any. Els primers de l’anyada, vaja. I aquests elaboradors, inquiets i fent-se seva la frase de ‘la unió fa la força‘, van de la mà per promocionar-se conjuntament, per vendre’s sota un mateix paraigua. Enguany, no contents amb això, han sumat una nova idea: sortir de ruta per Catalunya i mostrar les referències des d’una wine truck. Benvingudes les noves idees que permetin créixer, consolidar i expandir la paraula del vi català.

I ja que estem de benvingudes, donem-la també oficialment a la nova anyada, a la 2021, que arriba en el marc de l’anomenada ‘nova normalitat‘. Benvinguts els primers vins de la nova normalitat…, o n’hauríem de dir els primers ‘vins normals‘?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa