Ho tenim molt clar. Barcelona ha de ser el gran aparador dels vins catalans, la ciutat on els cellers d’aquest país es puguin projectar tant en el mercat català com de cara al món. Això ha estat la primera edició de Vinàriament Barcelona, la gran festa dels vins catalans que ha omplert de copes, música, tastos i maridatges la zona amb les millors vistes del Poble Espanyol. I amb l’excel·lència del xef Fran Lopez -estrella Michelin al restaurant Villa Retiro- que ha sumat producte de proximitat als vins del país.
Vinàriament Barcelona és la marca d’estil de vida que dona garanties als que volen passar-s’ho bé tastant. És l’extensió a peu de carrer dels Premis Vinari, les medalles que distingeixen i destaquen la qualitat dels vins catalans. Creiem que és aquesta la clau de l’èxit d’una festa que -ara ja ho podem dir- respon a les expectatives que s’havien creat. Un públic majoritàriament català, però també una gran presència de turistes de tot el món, ha passat un cap de setmana esplèndid amb una copa de vi català a la mà. Objectiu acomplert, doncs.
A principis d’octubre hi haurà nous guanyadors dels Premis Vinari. Els noms dels cellers se sabran aquella nit, però el fet és que ja tenen un lloc a Barcelona on divisar la ciutat, del Tibidabo fins al mar, amb una copa dels seus vins a la mà. Així que l’any que ve ens tornem a veure a Vinàriament Barcelona.