VadeVi
Adrián Román: “Al vi català li auguro un molt bon futur”
  • CA
Adrián Román, sommelier de Wineissocial tastant pels Premis Vinari 2017 | M.R.F.

!--akiadsense-->

Adrián Román Portabales (Vigo, 1987) Va arribar a Barcelona fa poc més de mig any per treballar en el món del vi. Considera que aquí tenim molta cura dels nostres vins i que hi ha altres zones que n’haurien de prendre exemple. Aquest any forma part del panell de tast dels Premis Vinari 2017 i diu que li sorprèn que només hi hagi un concurs oficial.

Quan va marxar de Galícia per què va triar Barcelona?

Sóc sommelier i tècnic en viticultura i em van oferir una feina aquí, que crec que és un lloc on es té molta cura del vi i on a més es valoren els vins propis. Era prou atractiu. De fet trobo que altres llocs de l’Estat haurien d’agafar com exemple la manera de tenir cura dels vins propis.

Quina és la seva feina exactament?

A Wineisocial sóc sommelier comercial de vins. Oferim una part d’assessorament a restaurants per tal de proposar estils de vins que concordin amb l’oferta gastronòmica.

Què és el que més li agrada de la seva feina?

Que puc tastar molts vins i estar en contacte amb professionals com David Seijas, Ferran Centelles o Cèsar Cànovas. Aprenc moltes coses.

Coneixia els Premis Vinari?

Els vaig conèixer un cop vaig arribar a Barcelona. I trobo peculiar que només hi hagi un concurs oficial d’aquestes característiques tenint en compte que hi ha molts vins. Crec que és molt interessant que es faci.

Que valora dels vins catalans?

M’agraden aquests negres de noves generacions que aposten per un altre tipus d’elaboració i que tenen expressions més subtils. Vins que són més versàtils i que es poden consumir abans.

Com veu el futur del vi català?

Li auguro un molt bon futur. Crec que s’està fent una molt bona feina i hi ha cellers que estan fent coses molt interessants. I si bé és cert que al restaurant encara es demana molt verdejo i Rioja, la gent cada cop busca més coses originals i diferents i el vins catalans això ho tenen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa