VadeVi
Els ‘Barcelona Rosé’ baten rècord de participació aquest 2023
  • CA

Ha arribat el dia. Aquest dimarts 21 de febrer tots els vins escumosos rosats que s’han inscrit als Barcelona Rosé International Bubbles Awards 2023 passaran avui l’examen que els qualificarà i determinarà el podi de medalles de l’edició. Enguany, que ja van tres anys des de l’estrena, s’ha registrat rècord de participació amb dades significatives que apunten cap als ancestrals i els escumosos del país veí.

D’entrada, el creixement més important ha estat el dels vins escumosos ancestrals rosats, categoria que ha doblat el nombre de mostres presentades. “És un reflex de la realitat del sector, sobretot a Catalunya on cada cop hi ha més elaboradors que s’hi atreveixen”, comparteix Ramon Roset, director dels Premis Vinari.

Acompanyant aquest increment, enguany incrementa significament el nombre de xampanys francesos i destaca l’estrena de productes amb bombolles rosades embotellats fora de la icònica regió xampanyera com són els crémant. Pel que fa als escumosos catalans, Roset també destaca, com a particularitat d’aquest 2023, que els cellers han apostat per les altes gammes.

Els ‘Barcelona Rosé International Bubbles Awards’ premia els millors escumosos rosats del món | Jordi Play

La jornada de tast, a WITO

La sessió de tast tindrà lloc a la sala que Euroselecció té a Barcelona, Wito, (Ganduixer, 22) i comptarà amb la participació d’una vintena de sommeliers d’arreu del país amb experiència en l’avaluació de vins amb bombolles. Entre ells, els tres millors sommeliers de Catalunya i millor de l’Estat de 2022, Ferran Vila, Anna Casabona i Toni Albiol -primer, segon i tercer classificats per aquest ordre en el concurs català-, Bruno Tannino -ex Bulli i equip Bullipedia-, Jordi Martínez -millor sommelier del cava 2017-, Rafael Sabadi, guanyador del RUINART CHALLENGE 2016 i del 9è tast per parelles de Vila Viniteca, el nas d’or Joffre Tarrida, formaran part del jurat que tastarà a cegues i posarà nota a totes les referències presentades.

Un cop finalitzi la sessió es determinaran els podis de l’edició que es donaran a conèixer a primers de març en un lloc encara per determinar.

Més notícies

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa