VadeVi
Catalunya s’imposa al concurs de millor sommelier de l’Estat de 2022

Proclamat millor sommelier de Catalunya l’any 2018, l’actual sommelier del restaurant La Banyeta, a Palol de Revardit, Girona, Ferran Vila, ha esdevingut ara el millor sommelier de l’Estat, imposant-se a la també catalana Anna Casabona, delegada de vendes a Juvé & Camps, i al madrileny Álex Pardo del restaurant Coque Madrid, que havien arribat fins la fase final.

Vila i Casabona havien destacat en la semifinal posicionant-se entre els tres millors sommeliers de l’Estat. Ara, la última prova ha definit el podi de l’edició 2022, que enguany té ADN català. Recordem que entre els deu primers classificats -d’entre una setantena de professionals que hi competien-, també hi havia Audrey Doré, cap de sommeliers del Celler de Can Roca i millor sommelier catalana de l’any 2019, que ha quedat en quarta posició.

Deu millors sommeliers de l'Estat al 2022
Els deu millors sommeliers de l’Estat, entre els quals, tres són catalans | ACS

Aquest 2022 competien una setantena de professionals en aquest certamen que organitza anualment la UAES. De Catalunya, optaven al títol cinc sommeliers reconeguts i amb llarga trajectòria, entre els quals, els tres millor classificats al concurs d’àmbit català, celebrat el 14 de març a Mas Marroch, i dos guanyadors absoluts en les darreres edicions.

El resultat per a la delegació catalana és molt positiu, i així també ho celebren des de l’Associació Catalana de Sommeliers, ja que tres dels cinc han quedat en primera, tercera i quarta posició (Ferran Vila, Anna Casabona i Audrey Doré, respectivament) en el còmput general del certamen.

Qui és qui, dels sommeliers catalans

  • Ferran Vila Pujol, sommelier al restaurant La Banyeta (Palol de Revardit-Girona) i millor sommelier de Catalunya l’any 2018; i ara, millor sommelier de l’Estat 2022.
  • Anna Casabona Paris, sommelier i delegada de vendes a Juvé & Camps (Sant Sadurní d’Anoia). Segona classificada en l’edició 2022 del concurs català i tercera en el concurs estatal de 2022.
  • Audrey Doré, cap de Sommeliers al restaurant Celler de Can Roca (Taialà-Girona), millor sommelier catalana l’any 2019 i quarta classificada en el concurs estatal de 2022.
  • Ton Colet Massana, sommelier al restaurant El Cigró d’Or (Vilafranca el Penedès), i millor sommelier de Catalunya d’aquest 2022.
  • Toni Albiol, sommelier i propietari de l’Enoteca Divins (Martorell), tercer finalista de l’edició catalana d’enguany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa