VadeVi
Els catorze millors vins de Catalunya per maridar amb un menú degustació

Hi ha un determinat perfil de persona que a l’hora de triar un restaurant es fixa més en la carta de vins que pròpiament en els plats del menú. I precisament pensant en aquests amants i habituals consumidors de vins, aquí ve una llista de productes sobre els quals es pot acompanyar un àpat sencer.

Imaginem, doncs, un menú degustació de catorze plats que podríem maridar amb els catorze vins que van despuntar en la passada edició dels Premis Vinari, el concurs que anualment premia els millors vins de Catalunya, segons tipologies: hi ha des dels més joves, els brisats o rosats que seran ideals per acompanyar l’aperitiu, fins als vins blancs o negres amb una mica més de criança que faran bona parella amb els arrossos, un bon mar i muntanya o amb algun tipus de rostit. Vins de postres i escumosos que no necessàriament han de tancar el menú, malgrat que certament seran també bons companys dels dolços o els formatges que servim abans dels cafès.

Sigui com sigui, aquí venen els vins. I la feina final de determinar quin plat en farà el millor maridatge la deixem a gust del consumidor.

  1. Vi Blanc Jove: Clos Farena 2021, Família Ametller (DOQ Priorat)
  2. Vi Blanc BrisatBrisat 2018, Vins El Cep (DO Penedès)
  3. Vi Blanc amb Criança: Ctònia 2019, Masia Serra (DO Empordà)
  4. Vi Rosat Joves: Ètim la Pausa 2021, Cooperativa Falset Marçà (DO Montsant)
  5. Vi Negre Joves: La Nit de les Garnatxes Llicorella 2021, Celler de Capçanes (DO Montsant)
  6. Vi Negre amb Criança: Cabrida 2020, Celler de Capçanes (DO Montsant)
  7. Vi Negre de Guarda: Coca i Fitó Carinyena 2015, Celler Coca i Fitó (DO Montsant)
  8. Escumós Rosat Jove Anyades posteriors a 2019: Muscàndia Rosat Pinot Noir, Caves Muscàndia (DO Cava)
  9. Escumós Rosat, d’anyades 2019 i anteriors: Sanstravé Brut Nature Rosat Trepat 2019, Celler Sanstravé (DO Cava)
  10. Escumós Blanc Jove d’anyades posteriors a 2019: Cygnus Albireo Brut, U més U fan Tres (DO Cava)
  11. Escumós Blanc d’anyada 2019: Tres Naus Brut 2019, Cellers Domenys (DO Cava)
  12. Escumós Blanc d’anyades 2017 i 2018: Brut Nature Gran Reserva 2017, Caves Rimarts (DO Cava)
  13. Escumós Blanc d’anyades 2016 i anteriors: Josep Coca 2015, Sabaté I Coca (Corpinnat)
  14. Vi dolç, ranci o de postres: Masia Pairal Can Carreras Garnatxa d’Empordà, Celler Martí Fabra (DO Empordà).

Podeu recuperar el llistat complet de guanyadors dels Premis Vinari de vins 2022 seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa