VadeVi
La fórmula secreta del Dos Déus Origins Red, el millor vermut català
  • CA

Aquest primer de juliol, l’acte d’entrega dels Premis Vinari dels vermuts catalans 2022 va certificar que el vermut Dos Déus Origins Red, de Priorat B&D Lab, era el millor d’entre tots els que es van presentar en aquesta vuitena edició del certamen. A més de guanyar el Premi Vinari com a millor vermut de Catalunya 2022, és clar, aquest producte també va obtenir la medalla Gran Or en la seva categoria que és, en aquest cas, el de vermuts reserva.

Premi al millor vermut reserva, per Dos Déus – Acte de lliurament dels Premis Vinari dels vermuts catalans a Reus | Jordi Play

Des de Priorat B&D Lab, Cristina Guix explica que han rebut aquestes distincions “amb molta il·lusió”. “Representa la confirmació que les coses s’estan fent bé”, explica, i afegeix que Dos Déus Origins és “una evolució” del Dos Déus Estrelles amb la que volien tornar “a les nostres arrels i terra”, i és per això que a un dels seus símbols d’identitat, les barriques de Xerès, s’hi han incorporat les barriques del Priorat i han canviat la fórmula per afegir herbes de proximitat.

“L’any passat ja vam guanyar una medalla d’or i repetir aquest any i obtenir el premi al millor vermut ens confirma que anem pel bon camí”, afirma Guix. “A més”, conclou, un premi com aquest “ajuda a obrir portes i a donar a conèixer el producte”.

Dos Déus Origins Red de Priorat B&D Lab

Un vermut amb un “perfil únic”

El Dos Déus Origins Red és un vermut “complex i sofisticat” però alhora “fàcil de beure i gaudir”, segons els mateixos elaboradors de Bellmunt del Priorat. Combinant de diferents tipus d’envelliment, en barriques roure americà que han estat emprades per a vins de Xerès, d’una banda, i de barriques de castanyer català que han estat fetes servir per a vins del Priorat, que li donen notes dolces.

D’altra banda, el seu raïm local i la seva mescla de botànics naturals li dóna un “perfil únic”, una fórmula exclusiva que inclou més de 40 herbes i espècies que inclouen la fusta de sàndal, l’àloe vera i el gingebre. És per això, diu Cristina Guix, que identifiquen aquest vermut amb Atenea, la deessa grega de la saviesa i la guerra, perquè han fet servir el coneixement i les dots estratègiques per aconseguir “una combinació única de sabors.

Pel que fa les notes de tast, en nas es noten les aromes especiades, com les de clau i nou moscada, a més de les notes de fusta de les barriques de Xerès i Priorat. Un cop a la boca, l’arrel de genciana i l’absenta es combinen amb les herbes per crear una sensació semidolça i voluminosa però equilibrada per una acidesa alta i unes notes amargues intermèdies, amb un final net.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa