Xaaaaviii, Xaaaaviiii“, cridava un Camp Nou com el de les grans ocasions just abans que comencés un derbi més igualat que mai i que, per tant, podia amenaçar la festa blaugrana. I Xavi ha respost a les expectatives col·locant fins a vuit jugadors de La Masia sobre el camp. Han estat vuitanta minuts de domini blaugrana i quinze de patiment, amb un Espanyol descarat que ha posat la por al cos del Camp Nou. Al final, victòria justa i justeta, ambdues coses.

Hem patit per moltes coses, però Xavi ha estat magnífic!“, deia Joan Laporta, satisfet, amb una copa a la mà d’Aymar Reserva Única 2013, del Celler Castell de Pujades, millor escumós català als Premis Vinari 2020. Una vegada més, els Premis Vinari han estat a la Llotja Presidencial del FC Barcelona, aquest cop amb dos espais; l’un dedicat als escumosos Aymar i l’altre al Celler Clua i el seu Mil·lenium 2017, de la Terra Alta, Medalla d’Or als Negres de Guarda 2021. Un èxit que té el precedent del Gran Vinari d’Or al millor vi català de 2014.

Jordi Sánchez, Saül Gordillo i Jordi Porta, amb els vins guanyadors dels Vinari | E.V.

La Llotja del FC Barcelona és un espai especial, també per als vins catalans. I aquest derbi ha congregat bona part de la política catalana. Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, també ha tastat -i valorat- el Mil·lenium, tot i confessar la seva devoció pels vins de la DO Pla de Bages. Quim Forn i Jordi Sànchez igualment han volgut tastar els millors vins catalans dels Premis Vinari, així com ho han fet el flamant premi Ondas per “Crims”, Carles Porta, i el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

El resultat: Brindis i emoció a la Llotja per la primer èxit del projecte de Xavi Hernàndez. I una curiositat: Els Premis Vinari s’abonen a la victòria del Barça -casualment per 1 a 0- tant contra el Dinamo de Kiev com contra l’Espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa