VadeVi
El jurat dels Premis Vinari dels vermuts de l’edició 2017
  • CA
Els Premis Vinari trien els millors vermuts de l’any | Jordi Play

Els vermuts catalans que competeixen als Premis Vinari 2017 van aquest dilluns 8 de maig a examen. Un jurat format per enòlegs, sommeliers, professionals de la distribució i periodistes especialitzats tastaran a cegues totes les referències presentades en una jornada que començarà a les 10h del matí al Centre Cultural Cal Massó de Reus. Us presentem a continuació alguns dels professionals que formen el jurat de la tercera edició de concurs.

  • Javier Campo (sommelier)

Vicepresident de l’Associació Catalana de Sommeliers; Head Sommelier de Villa Retiro Grup (*Estrella Michelin). Professor de Sommelieria a la URV i jurat als Premis Vinari a les edicions 2014 i 2015.

“La meva vinculació amb el vermut está implícita amb la que tinc amb els vins del país”

  • Xisco Albertí (copropietari de La Vermutera, de Mallorca)

Un dels socis fundadors de La Vermutera, empresa que es dedica exclusivament a la distribució de vermuts i conserves. Des d’aquest projecte fan una gran difusió de la cultura del vermut i organitzen tot tipus d’activitats relacionades amb el producte com ara tastos o altres tipus d’esdeveniments on mai hi falta el vermut.

“Volem que els mallorquins recuperin la tradició -fins ara gairebé perduda- de fer el vermut; nosaltres treballem perquè torni, arreli i s’hi quedi”.

  • Albert Alsina (sommelier, expert en ratafies)

Vinculat amb la ratafia de l’Avi Guillem d’Esparraguera i amb Raiers. També ha regentat una taberna a Igualada on hi organitzava sovint tastos amb vins i cerveses artesanes.

  • Pep Escudero (professor i expert)

Enginyer Agrònom de formació i membre de l’equip tècnic-docent de l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, l’Escola d’Espiells.

“Imparteixo entre d’altres l’assignatura de vermuts, en sóc consumidor habitual i és un producte que cada cop m’agrada més: tant en la vessant cultural de “fer el vermut”, com per les possibilitats infinites que presenta aquest producte tant plàstic”.

  • Àngel Garcia Petit (enòleg)

Enòleg, professor del curs de sommeliers de St. Ignasi, autor del llibre “100 coses que cal saber dels vins”, bon coneixedor i consumidor de vermuts i ratafies, tastador dels Premis Vinari dels vermuts des de la primera edició, així com també jurat de diferents certamens relacionats amb els vins i la gastronomia, col·laborador enològic de la revista CUINA.

“He fet dues sessions monogràfiques sobre el vermut, i he escrit sobre vermuts en diversos mitjans de comunicació”.

  • Marisol Hernández (Propietària El Verol, Barcelona)

Sommelier, especialista en vins catalans i propietària de Verol, establiment que va obrir les portes al setembre de 2014 al carrer Mallorca 290 de Barcelona. Verol és una botiga molt exclusiva on s’hi poden adquirir només vins, vermuts i productes catalans (fins a 144 referències), la major part dels quals són de petits productors. Productes amb història que a la Marisol li agrada explicar als clients; o que els mateixos elaboradors donen a conèixer durant les sessions de tast que s’organitzen periòdicament al local.

  • Lluís Ràfols (enòleg)

Diplomat en Enologia a l’Universitat Rovira i Virgili, membre del Col·legi d’Enòlegs i Enologues de Catalunya, de l’Associació Catalana d’Enòlegs. Ha dedicat la seva vida a l’elaboració de caves a Codorníu, des de el seguiment de la maduresa del raïm i la verema, passant per l’elaboració del vi base i la seva posterior transformació en caves d’alta gama; i també en la vesant didáctica del tast i el seu maridatge amb la gastronomia, impartint cursos a consumidors, clients i escoles de cuina arreu del país.

“Si alguna relació tinc amb els vermuts és que sempre em va encuriosir aquella vessant un xic misteriosa de la preparació dels licors d’expedició, on s’empraven holandes de qualitat per encapçalar vins de reserva, envelliment en fusta, sucre i algunes tècniques d’aromatització natural sempre envoltades per una aura de secrets familiars transmesos de pares a fills en moltes cases tradicionals”

  • Joan Santamaria (propietari Casa Bardella, Barcelona)

Tècnic superior en restauració, sommelier i gerent de Casa Bardella, botiga especilitzada amb més de 75 anys d’història on hi venen moltes referències de vins i vermuts del país.

  • Josep Sucarrats (periodista. Autor d’una guia de vermut)

Josep Sucarrats és el director de la revista CUINA. El 2015 va escriure el llibre Teoria i pràctica del vermut (Ara Llibres) i aquell mateix any va guanyar el premi al Millor periodista especialitzat en vins de Catalunya. Com a expert en gastronomia, també és col·laborador habitual dels programes l‘Estat de Gràcia (Catalunya Ràdio), Àrtic (BTV) i L’Entrevista (XTVL).

  • Jofre Tarrida (sommelier. Nas d’Or 2013)

Joffre Tarrida, Nas d’Or 2013 i somelier de Cal Pere Tarrida, botiga especialitzada en vins, caves i licors des de 1924 (3a generació).

“Ens coneixen pel vermut amb anxoves que hi servim i pel celler soterrat amb més de 3.000 referències”.

  • Ruth Troyano (periodista i sommelier)

Periodista per la UAB, màster en enoturisme i sommelier per la URV. Autora del cicle de llibres “Retrats de Vi” editats per Publicacions URV. Col·laboradora a Ràdio-4 RNE (secció L’hora del vi), LaConca51.Cat (b-v-eure), Diari ARA Camp de Tarragona (Terra-No Somnis) amb continguts relacionats amb la cultura del vi.

“Des de l’any 2015, redacció de reportages i entrevistes sobre vermut a Vadevi.Cat i posteriorment a LaConca.51.Cat”.

Aquests professionals compartiran jornada de tast amb representants del Club del Bàrman de Catalunya, que tastaran els vermuts -també a cegues- buscant el que millor funciona en cocteleria, el seu negociat. En aquest cas, la taula estarà formada per Jordi Noguera, Manel Tirvio, Juan Martinez i Ignacio Ussia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa