VadeVi
Els millors joves dels Premis Vinari 2021 es coneixeran a l’estiu
  • CA

Aquesta és una de les principals novetats dels Premis Vinari de vins 2021: els resultats dels guanyadors es donaran a conèixer en dos moments de l’any. Els vins joves i els premis d’enoturisme es desvetllaran durant l’estiu per tal de potenciar-ne el consum en mesos de calor i coincidint amb moments òptims de consum. En una segona gala, prevista pel mes d’octubre, es donaran a conèixer la resta de premis de les diverses categories de vins que enguany competeixen al concurs de vins catalans: vins i escumosos de més llargues i diferents tipus de criances i els vins dolços, rancis i de postres, a part dels premis especials. 

La gala d’estiu tindrà lloc el divendres 9 de juliol a l’Auditori de Vilafranca del Penedès i es prepararà seguint totes les mesures sanitàries recomanades per aquell moment. L’acte, que convidarà tots els cellers finalistes en les categories joves i enoturisme, estarà dirigit per l’escriptor i guionista Oriol Jara, col·laborador del Món.cat, i reconegut per formar part de l’equip de guionistes de programes com el Polònia.

En paral·lel als premis als millors blancs, negres, rosats i escumosos joves, el 9 de juliol també es desvetllaran els guanyadors d’aquestes categories d’enoturisme

  • Allotjaments, per reconèixer el millor hotel, hostal, casa rural, etc., que pertanyi a un celler.
  • Restauració i experiència de maridatges: el rebrà el celler que es consideri que té el millor restaurant propi o que realitzi la millor experiència de maridatges i càtering al mateix celler.
  • Visites enoturístiques i experiència de tast de vins: es concedirà a la millor activitat de guia enoturística als cellers i vinyes que es duguin a terme de manera constant durant l’any.
  • Activitat enoturística de l’any: aquest Vinari reconeixerà la millor activitat puntual organitzada a un celler o en unes vinyes durant l’any 2020 en els àmbits del medi ambient, l’esport o el benestar, la cultura, la música o el luxe. 

Aquests dies de maig s’està treballant amb la classificació dels vins presentats, i a primers de juny començaran les primeres sessions de tast de la novena edició del concurs. 

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats pel diari Vadevi, van néixer el 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer l’ampli ventall de vins que s’elaboren al país i d’orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat.

El projecte és possible gràcies al patrocini de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Ajuntament de Rubí, Banc 11onze, Agbar, Vins i Licors Grau; el suport de Gràfiques Varias, Riedel Euroselecció, Vinventions, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Petrolis Independents, Bonpreu-Esclat, Sanmy, Suberis Legatus, l’Incavi, les Denominacions d’Origen catalanes, l’Associació Catalana de Sommeliers i l’Associació Catalana d’Enòlegs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa