VadeVi
Els Premis Vinari amplien les categories dedicades a reconèixer l’enoturisme
  • CA

Els Premis Vinari, en la seva novena edició que se celebrarà aquest 2021, ampliaran les seves categories dedicades a reconèixer el treball fet pels cellers catalans en matèria d’enoturisme. Aquesta aposta, té la intenció de donar una empenta al sector en un any molt complicat i alhora fomentar el turisme de proximitat, donant a conèixer una mica més els moltíssims cellers que organitzen activitats arreu del territori, ja sigui de manera constant o puntual, relacionades amb aquesta activitat econòmica que permet mostrar tant la seva feina com la qualitat dels seus productes i la zona del país on es duen a terme. Els Premis Vinari als projectes d’enoturisme comptaran amb un jurat especialitzat en la matèria que atorgarà premis en les categories següents:

  • Allotjaments: es donarà al millor hotel, hostal, casa rural, etc., que pertanyi a un celler.
  • Restauració i experiència de maridatges: el rebrà el celler que es consideri que té el millor restaurant propi o que realitzi la millor experiència de maridatges i càtering al mateix celler.
  • Visites enoturístiques i experiència de tast de vins: es concedirà a la millor activitat de guia enoturística als cellers i vinyes que es duguin a terme de manera constant durant l’any.
  • Activitat enoturística de l’any: aquest Vinari es donarà a la millor activitat puntual organitzada a un celler o a unes vinyes durant l’any 2020 en els àmbits del medi ambient, l’esport o el benestar, la cultura, la música o el luxe.

Les categories d’enoturisme dels Premis Vinari d’enguany comptaran amb el patrocini de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya de Vilafranca del Penedès, que ofereix formació especialitzada en management d’empreses i entitats del sector de la vinya i el vi, enfocada en les seves direcció i gestió.

La seva directora, Ester Garcia, ha explicat que l’escola “va promoure al 2020 la creació de la categoria del premi d’Enoturisme perquè valoràvem que era una de les línies d’actuació que estaven desenvolupant-se cada vegada més en els cellers i no estava recollida dins dels premis”. És en aquesta mateixa línia que, en aquesta edició, s’han ampliat les categories, “per reconèixer la diversitat de tipologies de productes i accions que es poden realitzar des dels cellers per apropar els clients als seus productes i al territori que el vi o l’escumós que ells elaboren representa”. Sobre la forma que ha pres aquest creixement de les categories dedicades a l’enoturisme, Garcia fa èmfasi en què “volen posar el focus en les diferents opcions que tenen els clients per poder conèixer un celler i els seus productes, més enllà de la visita que es venia desenvolupant anys endarrere, i en la capacitat d’innovar i promoure experiències diferents per a que cadascú pugui escollir com gaudir a partir del seu propi interès del territori i dels seus productes”.

Xavier Agell de l’Incavi; Pere Regull, alcalde de Vilafranca; Salvador Cot, editor de Vadevi; i Ester Garcia, de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya | M.R.F.

Els cellers que vulguin participar en les categories d’enoturisme dels Premis Vinari 2021 poden inscriure’s i presentar la seva candidatura a través de la pàgina web del certamen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa