VadeVi
Els Premis Vinari donen el tret de sortida a la desena edició
  • CA

Del 2013 fins avui. I ja són deu els anys en què els Premis Vinari han premiat i acompanyat el sector del vi català. Un sector que s’ha demostrat fort i resilient malgrat haver-se d’afrontar a moments complicats com aquesta pandèmia, condicions meteorològiques adverses, sequeres i míldius o d’altres problemes que fan malbé les collites i els ceps. Un sector, que dia rere dia segueix sumant reconeixements i que està contribuint a dibuixar un país de vins singular i de referència mundial.

Els Vinari arrenquen aquest 2022 una edició especial, la desena, i ho fa amb la voluntat intacta de continuar acompanyant aquesta evolució del món del vi de Catalunya, mentre continua repensant-se per estar alineat amb la realitat del sector. En aquest sentit, si bé és cert que la tònica del concurs mantindrà la mateixa estructura general que fins ara -tastos a cegues, convocatòria d’un jurat actiu amb experiència de tast, doble avaluació dels vins…- també incorporarà algunes novetats.

La primera novetat està en l’equip, ja que els Premis Vinari 2022 estaran dirigits pel sommelier Ramon Roset, fins ara sots director i prèviament, involucrat al concurs com a tastador i prescriptor. A més a més, coincidint amb l’aniversari, els Premis surten amb imatge renovada a partir d’un disseny modern que continua mantenint la copa de vi i la V de Vinari com a elements centrals.

Els Premis Vinari renoven imatge coincidint amb el desè aniversari

A més a més, els vins i escumosos joves passaran enguany també per un tast final, que acollirà el Celler Cooperatiu de Rubí, donant uns guanyadors que es faran públics el mes de juny. La resta de referències també passaran per Rubí coincidint com sempre amb el mes de setembre. La Gala de tardor se celebrarà el dia 7 d’octubre a Vilafranca del Penedès.

Entre les novetats, també cal destacar que s’obren dues categories noves; una que premiarà els vins blancs brisats, i l’altra que donarà més protagonisme als escumosos rosats, que si bé fins ara competien en una sola categoria, en aquesta edició se’n diferenciarà els que tenen fins a 18 mesos de criança dels de més llargues criances (+18 mesos).

I d’altra banda, enguany agafarà encara més protagonisme l’enoturisme. Si bé al 2021 ja es van significar i destacar amb més categories els Premis d’Enoturisme, enguany agafen entitat pròpia i se celebraran separadament del concurs de vins, amb un jurat especialitzat en el sector del turisme i el vi i una festa exclusiva per a celebrar el lliurament dels guardons a les entitats o empreses guanyadores.

Els Premis Vinari també organitzaran una nova edició del concurs de vermuts, amb la ciutat de Reus com a principal aliada, en dates i un calendari que s’anunciarà en els propers dies.

Seguint amb la tònica habitual del concurs, es donarà la màxima difusió a cadascuna de les diverses fases a través de continguts i finestres als mitjans de comunicació, així com esdeveniments presencials de fires i activitats en les quals hi puguin tenir participació aquells projectes i vins reconeguts als certàmens.

Els Premis Vinari dels vins catalans, edició 2022

Aquest dimarts 8 de març s’obren les inscripcions del concurs de vins i ho fan a partir d’un sistema que guia de manera àgil a través de diversos formularis en línia. La pàgina web oficial, premisvinari.cat, facilitarà introduir els vins, així com consultar les bases per conèixer els detalls de la participació.

Les inscripcions estaran obertes fins al mes de maig, que començarà la classificació dels vins, i durant el mes de juny es convocaran les taules i jornades de tast a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa