VadeVi
Aquest primer de juliol celebrem la festa dels vermuts catalans
  • CA

Aquests primers mesos de 2022 han estat intensos en quant a tastos i activitats al voltant del vermut català. Tot plegat, en el marc dels vuitens Premis Vinari dels vermuts catalans, que aquest 2022 han sumat una nova edició per continuar apuntalant el creixement i prestigiant la producció vermutera del país.

Així, després de cinc sessions entre la jornada professional i les populars, aquest divendres dia 1 de juliol, es donaran a conèixer aquells productes que més han convençut el paladar dels catalans. Serà en un acte que tindrà lloc a Vermuts Rofes de Reus i que estarà conduït per l‘actor Fermí Fernández.

Podeu recuperar els guanyadors de l’edició 2021, seguint aquest enllaç.

Vermuts a Palamós, maig 2022
La fira de Palamós va inaugurar les trobades populars d’aquest 2022 | E.V.

Premis a quatre categories i la millor etiqueta

Els Premis Vinari dels vermuts reconeixeran els millors productes de quatre tipologies o categories diferents. Els vermuts blancs, els negres o vermells, els reserva i el millor d’entre els que anomenem innovadors i que han vist competir els daurats, taronges, rosats, secs i extra-dry blancs o negres. 

Cadascuna de les categories rebrà un premi de plata, or i gran or -corresponent aquest últim al vermut millor puntuat-, i es destacarà aquell producte que ha obtingut la puntuació màxima del concurs amb el Vinari Gran Or 2022.

Acte de lliurament del VII Premis Vinari dels vermuts catalans 2021 | Jordi Play

Reus, aliada estratègica del concurs

Els Premis Vinari dels vermuts van néixer ara fa vuit anys amb l’objectiu de donar a conèixer i prestigiar els vermuts que s’elaboren a Catalunya. El concurs ha crescut i s’ha anat consolidant amb el suport de diverses entitats públiques i privades, entre les quals, la ciutat de Reus que també enguany exerceix de capital de vermut gràcies a aquesta aliança estratègica amb els Vinari.

Juntament amb Reus, el certamen és possible gràcies al suport i patrocini de SanmyGeiser, que faciliten antics sifons de la seva col·lecció per convertir-los en els guardons de la festa, Euroselecció Riedel, copa oficial del concurs, i Gràfiques VARIAS, que permeten identificar amb medalles adhesives aquells vermuts premiats en cada edició; i amb la col·laboració dels Ajuntaments de Palamós, Cambrils, els Mercats de Terrassa, Patates Piqué, Sarau, Tastets productes gourmet dels països catalans, Pulltex i les Associacions Catalanes de Sommeliers i Enòlegs.

Més notícies
Tast dels Premis Vinari de vermuts, en una edició anterior | Vinari
Els vermuts catalans s’enfronten al jurat professional
Comparteix
Aquest dilluns 16 de maig, Casa Navàs de Reus acollirà la jornada d'avaluació de tots els productes que enguany competeixen a certamen
Terrassa també acull jornades del concurs popular del vermut 2022 | Ramon Navarro
Imatges | Més de 500 tastos de vermuts, al Mercat de Sant Pere de Terrassa
Comparteix
Els terrassencs han pogut tastar els millors vermuts, dividits en categories -blancs, vermells o rojos, reserva i innovadors- i fer-ne la seva votació
D'esquerra a dreta, Ramon Roset, Montserrat Caelles i Sílvia Sagalà, a Casa Navàs | E.V.
Caelles: “Els Vinari de vermuts són referents i és un orgull ser-ne aliats”
Comparteix
Aquest dilluns 16 de maig ha tingut lloc a Casa Navàs de Reus el tast professional de la vuitena edició del concurs

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa