VadeVi
Jordi Martínez: “Ser finalista del concurs de cava és també un reconeixement a les terres de Ponent”
  • CA
Jordi Martínez tastarà als Premis Vinari dels vins 2017 | Maoz Eliakim

!–akiadsense–>

Jordi Martínez Llordella (Lleida, 1978) és enginyer tècnic agrícola, llicenciat en Enologia per la Rovira i Virgili i Sommelier professional, formació per la qual es titulava a la mateixa universitat. Té experiència en el sector agroalimentari i en vinyes i cellers (Trossos del Priorat o Naturmontsant) i actualment dirigeix la seva pròpia empresa, Selecte Wine Solutions, des de la qual ofereix formació i assessorament relacionades amb el món del vi a empreses vitivinícoles, hostaleria i particulars. A més, també es dedica a la distribució i venda de vins i productes gourmet.

A tot això, Martínez ha quedat primer en la classificatòria territorial i representarà Catalunya i Andorra a la competició que organitza el Consell Regulador del Cava en la cerca del millor sommelier internacional d’aquest escumós. Un reconeixement que el portarà l’any que ve a enfrontar-se als finalistes d’altres 11 ciutats de l’Estat espanyol, Bèlgica i Mèxic DF i que li donarà la possibilitat d’esdevenir el professional que millor coneix aquest producte elaborat segons el mètode tradicional.

Enhorabona, és vostè el millor sommelier en cava de Catalunya i Andorra.

Gràcies, estic molt content! Participar en aquesta competició ha estat una experiència molt positiva i quedar primer…, una satisfacció enorme! He de confessar que cada dia m’atrauen més els escumosos i que aquest reconeixement em motiva a continuar aprenent i formant-me en aquest món cada dia més.

I així haurà de ser durant uns quants mesos més, perquè el següent pas és fer-se amb el campionat internacional.

Sí, ara hi ha finalistes d’11 ciutats de l’Estat espanyol, més els de Bèlgica i Mèxic DF, i tenim un any per a preparar-nos per la final que es farà a Madrid el 2018.

En què consistirà la prova definitiva?

Ens demanen que servim un sopar a una taula de deu persones, totes elles del món del cava, i maridar-lo amb el cava que millor funcioni amb cada plat. Una mitja hora abans de la prova ens diuen què tenim al menú i ens ofereixen una quarantena de caves perquè pensem en els maridatges. Després haurem de servir la taula i explicar als comensals el perquè de les decisions.

Jordi Martínez dirigeix Selecte Wine Solutions des de l’any 2008 | Jordi Martínez

!–akiadsense–>

Per tant, prova 100% pràctica a sala. En té experiència?

És un àmbit de la sommelieria totalment nou per a mi, però potser ara que hi he de fer una gran immersió, veig que m’agrada i m’obre altres camins professionals que fins ara no havia contemplat. Mentrestant, hauré de buscar algun restaurant que em deixi entrar a fer pràctiques!

Què suposa aquest reconeixement per la seva feina?

És una manera de donar-me a conèixer i de donar valor a la professió que he triat. A més, aquest també és un reconeixement a les terres de Ponent, perquè gràcies a això, es parla dels professionals que ens hi dediquem -que som pocs- més enllà de les nostres comarques.

D’altra banda, enguany torna com a jurat dels Premis Vinari dels vins. Què en pensa d’aquest certamen?

Treballo en una botiga on la major part dels vins són catalans i veig imprescindible que existeixin concursos com els Vinari. Hi he sigut jurat en edicions passades i repetir és un orgull, entre d’altres coses, perquè em permet ser partícip de la revalorització d’aquells productes que recomanem cada dia al nostre establiment.

Les inscripcions per a participar als Premis Vinari dels vins 2017 estan obertes. Troba aquí tota la informació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa