VadeVi
La Fira del Vi de Rubí entra al top 5 català
  • CA

La Fira del Vi de Rubí s’ha incorporat, en aquesta edició 2021, al grup capdavanter de les mostres del sector a Catalunya, amb unes xifres que col·loquen el gran esdeveniment popular dels Premis Vinari al nivell dels més destacats del país. Enguany, la VIII edició de la Fira s’ha allargat un dia més -de divendres 5 a diumenge 7-, amb concerts, espai de jocs, tallers infantils i diversos tastos maridats que van penjar el cartell de “complet” abans i tot que la Fira obrís les portes.

Els cellers participants, tots ells guanyadors als Premis Vinari d’enguany, han ofert els millors productes dels seus catàlegs, inclosos el Purgatori 2017, de Família Torres (DO Costers del Segre) -Millor Vi Català 2021- i el Carles Andreu Brut Nature 2017 de Caves Andreu (DO Cava) -Millor Escumós 2021- als milers d’assistents d’aquesta edició. Les jornades també tenen un component gastronòmic destacat a càrrec dels paradistes del Mercat de Rubí i diversos food-trucks instal·lats en el recinte.

Per volum, la Fira del Vi de Rubí ha distribuït 19.500 tastos, amb un creixement del 19 per cent respecte a l’anterior edició de 2019, després del parèntesi obligat de 2020. Una xifra que situa l’esdeveniment de Rubí en el segment més alt, immediatament al darrere de la setmana de la Mostra de Vins i Caves de Catalunya, a Barcelona; el Vijazz de Vilafranca del Penedès, la Festa de la Verema d’Alella i la Fira de Vi de Falset i en xifres equivalents a Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú. La resta de mostres vitivinícoles, moltes d’elles de gran qualitat i tradició, queden clarament per darrere de l’esdeveniment rubinenc.

La Fira del Vi de Rubí té com a centre neuràlgic el celler modernista de Rubí, de Cèsar Martinell (1920), el mateix escenari on, dos mesos abans, un jurat professional ha determinat la puntuació dels vins que han arribat a la final dels Premis Vinari. Els visitants de la Fira, per tant, tenen el privilegi de ser els primers en tastar alguns dels millors vins de cada edició -i en van nou- dels Premis Vinari. La Fira del Vi de Rubí té el suport de l’Ajuntament de Rubí i el patrocini de Bonpreu i Esclat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa