VadeVi
Lagravera s’emporta el Premi Nissan al Millor Projecte Ecològic
  • CA
Lagravera

!--akiadsense-->

Els Premis Vinari també reconeixen els millors vins de producció ecològica certificada, i aquest 2018, el Premi Vinari Nissan al Millor Projecte Ecològic recau en Lagravera, de la DO Costers del Segre. Aquest celler elabora vins de producció́ ecològica certificada (CCPAE) i biodinàmica (Demeter) i és un dels més innovadors en temes de sostenibilitat en la DO.

Lagravera cultiva vinyes sobre una antiga gravera

Aquest celler s’alça, literalment, de les pedres. El seu director Sergi Garcia explica que van aprofitar i restaurar una antiga gravera d’Alfarràs, entre el vessant sud de la Serra Llarga i el riu Noguera Ribagorçana, buscant la màxima expressió i singularitat d’aquest terrer. Cultiven curosament una vinya d’11,3 hectàrees en propietat, on l’última tecnologia se solapa amb les pràctiques 100% respectuoses amb el medi ambient. Entre elles, destaquen la de regular la coberta vegetal de les vinyes amb el pas de ramats d’ovelles, la zona reservada pel jardí de fitoteràpia amb plantes medicinals per als seus usos i l’ús d’àmfores per a l’elaboració dels seus vins i l’eficiència energètica com a prioritat en el celler.

Moment del lliurament del Premi Nissan al Millor Porjecte Ecològic al celler Lagravera
Moment del lliurament del Premi Nissan al Millor Porjecte Ecològic al celler Lagravera | Jordi Play

!--akiadsense-->

Lagravera treballa amb diferents institucions realitzant estudis vitivinícoles punters. Són pioners en la DO Costers del Segre en el tractament i cura de tota la cadena de fred, començant per un sistema a la pròpia vinya per baixar la temperatura del raïm i processar-lo així en les millors condicions possibles per aconseguir un producte de màxima qualitat. La plantació està formada per nou varietats perfectament repartides en catorze parcel·les que després vinifiquen per separat per elaborar autèntics vins de finca ecològics. Tot això, juntament amb la influència del terroir, esdevé la clau en la creació de la personalitat dels seus vins “Ónra”, vins que estimen i respecten, des del primer instant, la natura.

Sala de botes de Lagravera
Sala de botes de Lagravera | Ester Bahcs

Més enllà del reconeixement i el guardó, el celler podrà disposar durant tres mesos d’un dels vehicles elèctrics de la Nissan, gentilesa de la pròpia marca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa