VadeVi
Manuela Calzado: “A més de tastar, valoro molt intercanviar impressions amb gent del vi”
  • CA

!--akiadsense-->

Manuela Calzado Korthof, és espanyola-holandesa, criada a Holanda i resident a Barcelona. Negociant de vins, “a l’estil francès”, per l’empresa Poot Agenturen i s’encarrega dels vins espanyols, catalans, portuguesos i llatinoamericans per vendre’ls a tot els món. Enguany, per segona vegada, forma part del jurat dels Premis Vinari i assegura que valora molt el rigor del concurs i l’oportunitat de tastar molts vins de cop, una opció que en unes altres circumstàncies seria molt complicada.

Manuela, quina és la seva feina exactament?

Poot Agenturen és una empresa que treballa per clients concrets de tot el món, però a més a Holanda tenim la nostra pròpia distribuïdora. I jo em dedico a buscar vins portuguesos, espanyols, llatinoamericans i catalans per vendre a clients en concret i també per la nostra empresa distribuïdora. Faig una mica com de negociant de vins a l’estil francès

Quin és el perfil dels seus clients, quin tipus de vins busquen?

Hi ha una mica de tot, però el que he de dir és que un 95% del mercat es deixen portar per la imatge i pel preu. El que hi ha dins l’ampolla ha d’acompanyar, però la imatge és capdal i el preu també. Això pel que fa un 95% del mercat. La resta, un 5% és per un tipus de client que busca una altra cosa, que sense ser professionals són més especialitzats.

I de Catalunya quins són els vins que més lloc tenen a la seva empresa?

He de dir que que aquest 5% del mercat que busca alguna cosa més en els vins, s’interessa més pel Priorat perquè també són el que més es coneixen. Però en el temps que fa que sóc a Barcelona he descobert vins d’Alella, del Penedès o de l’Empordà, per exemple, que jo crec que entrarien en aquest 5% de clients més exigents, sense cap tipus de problema.

Ara aquests dies ha tastat de nou molts vins catalans…

Sí i participar com a jurat en els Premis Vinari em va molt bé perquè puc entrar en contacte amb molts vins alhora. Però fins i tot hi ha una cosa que m’interessa més que és que tinc l’oportunitat d’intercanviar impressions amb professionals del vi, amb altres membres del jurat, que em poden donar informació complementària per entendre millor els vins que es fan a Catalunya. És molt interessants. A més m’hi sento molt còmoda perquè els Premis Vinari es fan amb molt de rigor i molta professionalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa