VadeVi
Mil·lennium 2011 de Xavier Clua, el gran vi català
  • CA

El Gran Vinari d’Or ha estat Mil·lennium 2011 del Celler Xavier Clua Foto: Jordi Borràs

No un, ni dos, sinó tres. El Mil·lennium 2011 del Celler Xavier Clua de Vilalba dels Arcs marxa de l’Auditori de Vilafranca del Penedès amb tres guardons sota el braç i converteix la nit dels Premis Vinari 2014 en la gran nit de la Terra Alta. Al Gran Vinari d’Or, que l’acredita com el vi amb millor puntuació entre els gairebé 800 que han participat en aquesta edició i que han estat jutjats pels 65 membres del jurat, hi suma el Vinari d’Or en categoria Vi Negre de Criança i el Vinari d’Or Especial de la DO Terra Alta.
Es tracta d’un negre amb un 60% de garnatxa negra, un 20% cabernet sauvignon, un 15% de syrah i un 5% de merlot amb traces pinot noir, elaborat en maceració 25 dies, una fermentació controlada entre 28 i 30º C i un envelliment en bótes de roure francès noves durant 12 mesos i posteriorment criança en ampolla durant un any. De color vermell intens i capa compacta, el Mil·lennium 2011 ofereix aromes concentrats de fruita madura vermella i negra, amb un fons de compota i notes minerals. En boca és carnós amb un bona amplitud des del principi, i hi trobem fruita madura que comparteix el protagonisme amb les notes balsàmiques del seu pas per la bóta, amb una tanicitat intensa però ben integrada i justa acidesa.
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha fet els honors i ha pujat a l’escenari per compartir l’èxit amb el Celler Xavier Clua. La Bodega Xavier Clua està situada a Vilalba dels Arcs, un dels dotze municipis inclosos en la DO Terra Alta. Amb un llarg recorregut, fa quatre generacions que el cognom Clua està associat al treball de la vinya i la producció del vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa