VadeVi
La malvasia de Sitges premiada amb el Vinari d’enoturisme cultural i social
  • CA

L’art i el patrimoni de Sitges, molt lligats a la seva història amb la malvasia, són els elements centrals de la proposta enoturística i cultural del Celler de l’Hospital i el Centre d’Interpretació de la Malvasia. El seu projecte ‘Malvasia, l’art entre el mar i el cel‘ ha estat reconegut amb el Premi Vinari 2022 a la Millor Activitat Cultural i Social, en el marc d’un acte celebrat aquest passat 9 de juny al Celleret de Família Torres, a Pacs del Penedès.

“Experiències úniques”

De Santiago Rusiñol a Lola Anglada, passant pels exvots de reproduccions de bergantins i, és clar, la llegenda de la malvasia de Sitges com a patrimoni immaterial del municipi, formen part de les “experiències úniques” i amb un “component emocional i romàntic molt narratiu” d’aquesta proposta, com explica Alba Gràcia, responsable del Centre d’Interpretació de la Malvasia, en un comunicat.

Centre d'Interpretació de la Malvasia de Sitges
El Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges és un espai de reivindicació del patrimoni cultural, artístic i vinícola de la localitat

Per la seva banda, Sergi Martí, coordinador de la comercialització del Celler de l’Hospital, destaca que la història de la malvasia és “tan gran” que permet crear aquestes experiències però que, a més, també ajuda el públic “a escollir aquest vi en diferents ocasions per gaudir-ne amb tots els sentits”.

Una proposta molt especial

‘Malvasia: l’art entre el mar i el cel’ suposa el primer cop que un tast de vins protagonitzat per la malvasia de Sitges és contextualitzat en un museu amb objectius enoturístics, reivindicant la cultura del vi més enllà dels cellers elaboradors i ampliant-se gràcies als Centre d’Interpretació de la Malvasia i els Museus de Sitges. La visita acaba amb un tast exclusiu a les terrasses del Museu Maricel, davant del mar, que vol posar en valor la relació entre la malvasia com a vi emblemàtic molt lligat amb el Modernisme i el Noucentisme a Sitges.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa