VadeVi
Plantes comestibles i vins, premi a la millor activitat mediambiental
  • CA

El Premi Vinari 2022 d’enoturisme català, en la categoria de Millor Activitat Mediambiental, va ser pel celler Can Roda, de Santa Maria de Martorelles (Vallès Oriental).

A la gala d’entrega de guardons que ha tingut lloc aquest dijous 9 de juny als jardins d’El Celleret de Torres, a Pacs de Penedès, el jurat va determinar que la millor proposta en aquesta categoria era el ‘Curs de plantes comestibles i maridatge de vins’ que proposa aquest celler, una activitat que sorprèn i que combina l’experiència d’un tast i un maridatge poc corrents amb un entorn de luxe.

El celler Can Roda
Instal·lacions i vinyes del celler Can Roda

Can Roda, que es defineix com un “celler d’avantguarda” dins la DO Alella i que elabora uns vins “únics i especials”, també té una vessant enoturística molt destacable, i és aquí on ofereix aquest maridatge de vi i plantes comestibles, una proposta diferent pels amants del vi. A l’entorn idíl·lic del seu celler i masia, que formen part de la visita, es fa un passeig guiat pel bosc, fent servir tots cinc sentits, posant-los a punt pel tast i maridatge comentat que es produeix al final.

Tota una experiència per conèixer l’entorn, estar en contacte amb la natura i, alhora, conèixer unes plantes comestibles a què sovint no fem gaire cas i que poden combinar perfectament amb alguns vins i sabem com fer-ho. Una proposta, doncs, que no només ens apropa al medi ambient sinó també a alguns coneixements perduts i a formes de maridar diferents de les que estem acostumats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa