VadeVi
Dia de festa per l’enoturisme català a Llopart

Satisfacció general entre els membres del jurat que han avaluat enguany les candidatures dels Premis Vinari d’Enoturisme. Hi ha hagut un increment de participació respecte a l’edició anterior i també s’ha fet palès el gran valor, impacte i projecció que té el sector del turisme del vi a Catalunya.

Precisament ho constataven en el marc de la trobada que els va reunir a l’Escola d’Enoturisme per tal de definir els podis dels millors projectes, experiències i actius de la segona edició del concurs. I els resultats, a punt de donar-se a conèixer el migdia d’aquest divendres 31 de març, que se celebrarà l’acte de lliurament dels guardons a la seu de Llopart.

Els premis, per categories

El concurs ha acceptat candidatures en les categories següents:

 • Millor Allotjament Enoturístic 
 • Millor Experiència Enogastronòmica (Restaurant, Bar de Vins, Càtering)
 • Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins
 • Millor Activitat Enoturística dins dels àmbits cultural, social i esportiu
 • Millor Activitat Enoturística dins de l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat
 • Activitat Enoturística més Innovadora 
 • Millor Activitat Enoturística Solidària

Enguany, com a novetat, es destacarà un gran premi -Gran Vinari- a la millor experiència enoturística de Catalunya que sorgirà d’entre els millors de les diverses categories.

El jurat: qui és qui

L’avaluació de les candidatures que opten als guardons l’ha fet un conjunt de professionals amb ampli coneixement i experiència en el camp de l’enoturisme. Els presentem a continuació.

 • Daniel Brasé

Advocat i secretari general de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT). Representa la veu d’un ampli sector íntimament lligat amb el sector de l’enoturisme.

 • Begoña Fernández

Fundadora de l’agència de viatges Goand Be Creative Holidays, consultora turística i fa de professora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i al CETT-UB. És ferma defensora del turisme com a motor del desenvolupament local a través d’una gestió responsable.

 • Ester Garcia

Més de 20 anys d’experiència en la creació, l’impuls, la gestió i la direcció de projectes de formació. Des de 2015 és la directora de l’Escola d’Enoturisme, de l’Institut d’FP d’Enoturisme i de la Wine Business School.

 • Zaida Semprún,

Consultora i professora sobre turisme enogastronòmic. Responsable d’Enoturisme a Bodegas Familia Fernández Rivera, coordinadora International Wine Tourism Think Tank i assessora d’enoturisme a la Comissió Enoturisme Institut del Cava.

 • Damià Serrano

Director de Màrqueting d’Experiències i Recerca de l’Agència Catalana de Turisme. PhD. Professor i coordinador de l’Observatori de Turisme a Barcelona. Cap del LABturisme i professor a EUHT CETT Universidad de Barcelona, Universitat Ramon Llull i UPF.

 • Lluís Tolosa, Sociòleg especialitzat en Enoturisme, escriptor i formador

Sociòleg i escriptor amb una dilatada trajectòria escrivint sobre la cultura del vi, i autor de diversos llibres sobre vins i enoturisme. Ha fet nombroses conferències i cursos sobre comunicació del vi i ha publicat més d’un centenar d’articles sobre promoció i màrqueting del vi i l’enoturisme.

 • Ramon Roset, director dels Premis Vinari, actua com a secretari de la convocatòria.

Llicenciat en Ciències Físiques per la UB, MBA per ESADE i Sommelier. Formador oficial de la DO CAVA i MOOC du AOC Champagne. Autor dels llibres Formatgeries Artesanes de Catalunya (Cossetània Edicions, 2019) i del Gran Libro del Queso (RBA Ediciones, 2019). Forma part del grup El Món des de 2018. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa