Aquest proper divendres dia 7 d’octubre es desvetllaran els guanyadors de la desena edició dels Premis Vinari de vins catalans. Serà en el transcurs d’un acte presentat per la periodista Natza Farré i l’humorista Judit Martín al Teatre Casal de Vilafranca del Penedès i que serà retransmès en directe pel Canal 33 a partir d’un quart d’onze de la nit.

Guardó Premis Vinari vins
Nou guardó dels Premis Vinari 2022 I Foto: Jordi Play

Però, què es premiarà el dia D?

D’entrada, hi haurà el reconeixement públic als guanyadors de les categories joves, que ja es coneixen des de l’estiu. I, amb ells, continuaran els premis a la resta de vins diferenciats per categories: Blancs, negres i escumosos amb diferents criances, els vins dolços, rancis o de postres; i hi haurà per primer cop dues novetats en quant a producte: es reconeixeran els blancs brisats i els vins escumosos rosats amb algun tipus de criança.

Els vins de cada categoria poden rebre medalles de plata, or i el gran or, en distinció, aquesta última, a la referència que ha obtingut la millor puntuació en el transcurs de les diverses fases del concurs. Recordem que els Premis Vinari es decideixen a partir de tastos a cegues fets per professionals del sector en dues jornades de tast: la fase preliminar i la final.

Lliurament dels Premis Vinari als millors vins catalans de 2021 | Foto: Jordi Play

Premis Especials

Els Premis Vinari també reconeixen altres valors que van més enllà del producte. Hi haurà un any més el reconeixement a una trajectòria professional vinculada al món del vi; el premi al millor projecte ecològic i també a la millor etiqueta. Es premiarà també aquell celler o projecte que hagi obtingut el major nombre de guardons com a ‘millor celler‘; i també aquelles iniciatives individuals o col·lectives que destaquen com a innovadores en el sector o que contribueixen en positiu en la dinamització del territori vitivinícola català.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa