VadeVi
Rubí estrena fira d’estiu dels vins joves catalans
  • CA

Aquest divendres 8 de juliol s’estrena la primera edició d’estiu de la fira de vins dels Premis Vinari. Es farà, seguint els passos de la fins ara tradicional cita de tardor, a l’esplanada de davant del Celler cooperatiu i reunirà fins diumenge diversos cellers i productes reconeguts amb alguna medalla en la present edició del concurs de vins catalans.

L’oferta de vins es complementarà amb propostes gastronòmiques, música i activitats dirigides de tast de vins i de maridatges.

Vuitena Fira del Vi de Rubí, Premis Vinari 2021 | Jordi Play

Vins de premi

L’oferta vinícola inclourà la d’Excelsia Wines, que donarà a conèixer el Clos Farena Blanc 2021 (DOQ Priorat), el vi que ha estat reconegut com a millor blanc jove d’aquest 2022; també hi assistiran els responsables de la Cooperativa Marçà Falset amb l’Ètim la Pausa 2021 (DO Montsant), guanyador en aquest cas del premi al millor vi rosat de l’edició.

Hi haurà els vins de La Botera (DO Terra Alta), Adernats Vinícola de Nulles (DO Tarragona) o algun vi escumós que portaran el Celler Carles Andreu (DO Conca de Barberà) o Cavas Hill (DO Cava). A la fira no hi faltarà el vermut, en l’estand de Priorat B&D Lab, guanyador recent del premi al millor vermut català amb el seu Dos Deus Origins Red.

Les dues vinateries locals, Rosàs i Vinalium, complementaran la carta de vins de la trobada, amb productes guardonats que distribueixen habitualment des de les seus respectives botigues, com per exemple vins de Caves Miquel Pons, Castell d’Or o Celler de Capçanes, entre d’altres.

Tastos guiats de vins, formatges i vermuts

Durant tot el cap de setmana no hi faltaran les tapes gastronòmiques del Mercat Municipal, ni música de DJ’s que punxaran en directe durant les tres jornades. També s’ha preparat un programa de tastos guiats on es podran conèixer més a fons algunes de les referències presents a la fira i sessions de maridatge amb formatges que conduirà el sommelier i director dels Premis Vinari Ramon Roset i que compten amb el suport de Bonpreu-Esclat, patrocinadors dels Premis Vinari. Per poder veure l’oferta de sessions i reservar plaça, podeu entrar al següent enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa