VadeVi
Tomàs Cusiné (Cérvoles Celler): “Els blancs són grans vins, tenen més recorregut”
  • CA
Gran Vinari d'Or 2018

!--akiadsense-->

Es tracta d’un vi blanc amb criança, elaborat a base de macabeu i chardonnay, que fa criança en roure i del qual s’elaboren unes 6.800 ampolles. Així és el Cérvoles Blanc 2016, el millor vi català de l’any dels Premis Vinari. Tomàs Cusiné, propietari del celler elaborador, Cérvoles Celler, es mostrava molt satisfet per un reconeixement que per primer cop en la història del concurs ha recaigut en un vi blanc.

“Fa falta un premi així, s’han de reconèixer més els vins blancs”, deia en el moment de recollir el guardó. “Els blancs són grans vins, els que tenen més recorregut”, diu, i posa com a exemple els vins escumosos o els dolços, que naixen de varietats blanques i requereixen llargues criances.

El Gran Vinari d’Or 2018 ha nascut en vinyes d’alçada i segons explica Cusiné. “és un vi potent, de gran qualitat, que el pas per bota li confereix personalitat”.

Cérvoles Celler es troba a La Pobla de Cérvoles, a Les Garrigues. Aquest projecte va nàixer el 1997 gràcies a la voluntat de Tomàs Cusiné de retre homenatge a un territori vinícola ancestral i de recuperació de la pràctica de la viticultura de muntanya. Les vinyes són 100% ecològiques i treballen per produir vins de finca de gran qualitat, expressió del territori i seguint la tradició mil·lenària de la zona.

El millor vi de Catalunya 2018 també ha guanyat l’Or en la categoria de Blancs amb criança i el Vinari d’Or Especial de la DO Costers del Segre. El jurat que ha puntuat a cegues els vins participants ha reconegut aquest vi “per la seva amplitud aromàtica, de perfil molt fresc, amb la fusta ben integrada, una elegant estructura i un pas cremós pel paladar que deixa un record intens i molt agradable”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa